Scandic Falkoner 004

Af Birgit Waltenburg, 24. november 2020

Falkoner Salen vinder AV AWARD

Ved de nyligt overståede AV AWARD i London har lyd- og akustikteamet omkring renoveringen af Falkoner Salen vundet “Venue Project of the Year”.   

Den ikoniske Falkonersal har siden 1958 lagt skrå brædder til verdensklasse optrædener. I 2016 startede den omfattende renovering og målet var at optimere den ikoniske gamle Falkoner sal med ny teknik og optimeret akustik. Målet var at skabe en verdensklasse sal til brug for koncerter, konferencer og teater således, at Scandic Hotels kunne tilbyde kommende kunder oplevelser af høj kvalitet.

Sceneteknisk rådgiver, Stouenborg ApS, blev valgt af ATP Ejendomme, der ejer salen, til at skabe nye akustiske og scenetekniske rammer, der skulle være i høj klasse både internationalt og nationalt. Samtidig var det altafgørende, at denne ikoniske sal beholdt sin sjæl, historie og sit arkitektoniske udseende under den kommende renovering. Stouenborg’s rådgiver-team begyndte i 2016 sammen med Scandic Hotels og ATP Ejendomme at kortlægge fremtidsscenarierne og den kommende tekniske formåen, som Falkoner Salen skulle udstyres med.

For at kunne løse opgaven omkring både akustikken og det scenetekniske udstyr, etablerede Stouenborg et team af eksperter fra alle grene af event-, koncert- og konferenceindustrien. EBB Consult v/Eddy Bøgh Brixen blev valgt som samarbejdspartner på akustikken og på samme måde, blev der indledt et pioneer arbejde sammen med svenske Akustik Miljø med afsæt i deres grønne genanvendelige akustik materialer. For at få fuldt udbytte af akustikken blev amerikanske Meyer Sound inddraget som samarbejdspartner og leverandør på at optimere højttaleroplevelsen til de kommende koncert- og teaterforestillinger.

Normalt plejer AV AWARD at foregå som et stort anlagt show i London, men i år er det henvist til livestreaming grundet COVID-19. Prisoverrækkelsen hylder innovation, teknisk kreativitet og høj international klasse i det teknologiske spændingsfelt, der understøtter koncerter, event og konferencer på højeste internationale niveau.

Dommerne har bl.a. lagt vægt på, at man har bevaret den ikoniske sals arkitektur, men opdateret den teknisk til 2020 og skabt en unik lydmæssig oplevelse for publikum. Derudover lagde dommerne også vægt på, at der er brugt anderledes metoder til at forbedre akustikken markant.

Det særlige er, at salen er renoveret nænsomt og det klassiske look er bevaret, fremhæver Malene Friis, der er hoteldirektør på Scandic Falkoner. Hun fortæller desuden, at man med denne pris er særligt stolte og beærede over, at kunne tilbyde gæsterne på Scandic Falkoner oplevelser i Falkoner Salen af høj kvalitet - også på en international målestok.

Stouenborgs projektchef Anders Jørgensen fortæller, at den ikoniske sal forpligter og denne AWARD markerer afslutningen på en rejse, hvor både innovation og godt håndværk er gået hånd i hånd og har været med til at trække den ikoniske gamle sal ind i dens næste æra rent lydmæssigt.

ProAV Digital

ProAV2 Forside NET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Videoredaktion
  • AVID Carbon
  • Mikrofon til tasken
  • Midas Heritage
  • Morten Raarup
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her