30. juli 2013

EyeWorks fortsætter væksten

Produktionsselskabet EyeWorks har mærket den stigende efterspørgsel på danskproduceret tv i  2012. For tredje år i træk kan selskabet, der tidligere har kæmpet med røde tal, levere et overskud på bundlinjen.

 

Selskabet bag formater som 'Danmark ifølge Bubber' (TV 2) og 'Divaer i junglen' (TV3) hævede sidste år resultatet før skat med ca. 20 pct. til 4,2 mio. kr. Årets resultat efter skat ender på 3,2 mio. kr. og er altså faldet siden 2011-resultatet på knap 5 mio. kr. Det skyldes dog primært, at Eyeworks i 2011 havde en betydlig skattefordel.

 

Esben Halding er tilfreds med året, hvor Eyeworks også - via især en gældskonvertering - har fået bugt med en negativ egenkapital og nu har en egenkapital på godt 13 mio. kr.

 

"Det store i 2012 er, at vi har reetableret vores egenkapital. Det betyder, at vores finansielle turnaround er gennemført nu, og vi har rygstød til at komme videre," siger han.

 

Eyeworks, der er datterselskab af den hollandske tv-mastodont Eyeworks Group, har været kendt for især underholdnings og reality-formater. Men i 2012 har selskabet skruet op for udvikling og produktion af fakta-formater, for at svare en stigende efterspørgsel på den front.


Den voksende forretning er dog spredt ud over flere genrer i 2012, hvor Eyeworks har produceret programmer til både TV 3, SBS, DR og TV 2-koncernen, der ifølge Esben Halding er Eyeworks største kunde. 

 

"Forretningen vokser over hele linjen - det er fakta, men også underholdning og reality," siger Esben Halding.

 

Og væksten ser ud til at fortsætte i samme tempo i 2013, siger Esben Halding. Han forventer, at omsætningen vil stige med ca. 20 pct. igen i år, mens bundlinjen vil lande på omkring 2011-niveau, altså i omegnen af 5 mio. kr. eller 1,8 mio. mere end i år. Esben Halding forventer også, at der skal hentes flere freelancere ind til nye projekter.

 

 

kilde: mediawatch.dk

ProAV Digital

Forside 4 21 teaser

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Innovation House
  • Pascal Audio
  • Streaming
  • Trådløs 4K
  • Naturkraft
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her