P scenen 2

Af Jens Walther, 19. maj 2020

Eventbureau i Aarhus fik en god idé...

I Aarhus har de fundet på en rigtig god idé, som snyder den forbandede virus, og som giver mulighed for at forsamle 2500 mennesker til kulturbegivenheder uden at omgå forsamlingsforbuddet på over 10 personer. Hvordan kan det lade sig gøre? Jo, bilen som virusbeskyttelse, FM båndet som lydformidler, og storskærmen som billedformidler er den sindrige plan. P-Scenen i Aarhus har nu gennemført 18 arrangementer i løbet af 3 uger med stor succes og fyldt den offentlige plads ved Tangkrogen med over 500 biler til hvert arrangement. Idé og udvikling er udtænkt af eventbureauet Front of House og rentalfirmaet Steady, og de har inviteret Nordic Rentals med på ideen. Nordic Rentals leverer scene og LED storskærme, Steady leverer teknik, OB-vogn og teknikere, og Front of House sørger for at få tilladelser fra myndigheder og frem for alt at få de rigtige acts på scenen.

Casper Panduro fra Front of House fortæller: ”Vi tog de første test med politiet, og den har godt nok været svær at få i gang. Vi bruger jo en kommunal plads i Aarhus, så vi var nødsaget til at få alle tilladelser i hus. Det lykkedes, og nu spørger en masse andre arrangører med samme idé os til råds.”

På scenen er der tre storskærme, og bilerne, med op til fem personer i hver, bliver parkeret i en veltilrettelagt formation, så alle har godt udsyn til scene og storskærme, selvom publikum sidder i bilerne. Til koncerter er der normal scenelyd med mixerpult og monitors, men intet stort PA-anlæg til publikum. Lyden bliver mixet i OB-vognen (eller på scenen), og via FM-båndet sendt ud til bilradioerne. Indtil nu har der både været rock, jazz og klassiske koncerter, stand-up og biograffilm på programmet, og kalenderen er fyldt op med fremtidige kulturevents. 

ProAV Digital

ProAV2 Forside NET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Videoredaktion
  • AVID Carbon
  • Mikrofon til tasken
  • Midas Heritage
  • Morten Raarup
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her