NIGHT OF LIGHT

Af Birgit Waltenburg, 22. juni 2020

Eventbranchens økosystem er truet!

Den danske eventbranche er i dyb krise. Branchen var den første der lukkede ned, og det bliver den sidste, der bliver åbnet igen. Alligevel har regeringen besluttet, at der ikke tages hensyn til alle der arbejder i eventbranchen, herunder freelance teknikkere , baggears folk , lyd- og lysfirmaer, generator udlejning , telt udlejning, hegn, toiletter osv. i hjælpepakkerne.

Beslutningen står som en kolossal trussel for livebranchens økosystem af indholdsleverandører, der alle lønnes af artisternes honorarer, og som nu står uden deres primære indtægtskilde: sommerhalvårets koncerter. Derfor afholdes der i dag, 22. juni klokken 22.00 en lysdemonstration i flere danske byer.

LÆS OGSÅ - en hel branche er lukningstruet

Dagen vil blive markeret med rødt, og det vil være symbolet for en blødende branche, som regeringen kan ende med at rive over på midten, hvis de lukker øjnene. Lysdemonstrationen afholdes for at sætte fokus på den blødende live-og musikbranche i Danmark og Europa .

Hvis der ikke handles snart, risikerer store dele af branchen at dø. Samtidig er denne demonstration, en del af en demonstration, på tværs af landegrænser i EU. Blandt andet har Tyskland valgt at belyse over 5000 bygninger med rødt, og nu har Danmark også meldt sig klar.

Den danske del arrangeres af We Are Events Danmark og denne gruppe er et samarbejde mellem mange af disse aktører i branchen.

 

 

ProAV Digital

Forside 3 21 NET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Sony FX3
  • Nyt firma
  • Intercom på teater
  • Eksercerhuset
  • Telepromptere
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER

 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her