7. januar 2014

Erling Groth bliver journalistisk redaktør på DR1

DR1 har nu hele det redaktørhold på plads, som fremover skal levere blandt andet nyheder, dokumentarer, fakta, livsstil og underholdning, der kan samle, oplyse og udfordre danskerne. Den sidste plads på det nye hold bliver besat af den 44-årige journalist Erling Groth, der får jobbet som journalistisk redaktør fra den 1. februar. Her vil han blandt andet få ansvar for dagsordensættende og kritisk afslørende journalistiske dokumentarer og faktaserier.


Lige nu er Erling Groth redaktør på DR1-magasinet ’Bag Borgen’, og sammenlagt har han knap 14 års erfaring fra DR fra 1995-2008 og igen fra sommeren 2013. Her har Erling Groth blandt andet været redaktør på TV-Avisen og DR1-magasinet ’Kontant’ samt tilrettelægger på nu hedengangne DR-magasiner som ’Rapporten’ og ’Dilemma’.

 

Fra 2008 til 2013 arbejdede Erling Groth på TV 2 og TV 2 News – blandt andet som redaktør for ’Sundhedsmagasinet Praxis’, ’Mogensen og Kristiansen’ og undervisningsportalen NEWS Skole.

”Erling Groth har solid erfaring med at lave public service-fjernsyn, der sætter en dagsorden, skaber debat og skildrer danskernes liv. Jeg glæder mig til at byde ham velkommen på den nye plads i DR Byen, og jeg er sikker på, at han med sin mangeårige erfaring inden for den afslørende journalistik kan bidrage med stærke journalistiske kompetencer til dokumentar-, fakta- og magasinområdet,” siger kanalchefen for DR1, Pil Gundelach Brandstrup.

Selv siger Erling Groth om jobskiftet: ”Jeg glæder mig rigtig meget til at være med til at føre DRs stolte journalistiske traditioner videre. Både når det handler om at lave debatskabende fjernsyn, der får seerne til at se verden på en ny måde, og også når det handler om at lave tv, der fortæller de helt nære historier med relevans for seernes dagligdag,” siger han.

Erling Groth er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 1998.

ProAV Digital

Forside 4 21 teaser

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Innovation House
  • Pascal Audio
  • Streaming
  • Trådløs 4K
  • Naturkraft
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her