Drive Studio

Af Birgit Waltenburg, 12. marts 2021

Drive Studios satser på Tyskland og Norge

Nordisk Film investerer yderligere i Drive Studios og bliver majoritetsejer. Det sætter turbo på produktionsselskabets ekspansionsplaner, der bl.a. betyder, at Drive Studios vil producere fiktionsserier i Tyskland.

De seneste fem år har stået på konstant vækst for Drive Studios, der nu er en etableret spiller i det danske produktionsmiljø. Med en yderligere investering fra Nordisk Film i form af en kapitalforhøjelse er rammerne nu også på plads for øget vækst i både Norge og Tyskland. Med investeringen bliver Nordisk Film majoritetsejer af Drive Studios. 

“Vi er meget stolte over Drive Studios vækst de seneste fem år. Vi er gået fra et lille bitte setup i et butikslokale på Frederiksberg til nu at være en etableret spiller både på non-scripted og scripted content i Danmark. Nu er tiden inde til, at vi forsøger at eksportere de kompetencer, vi har på specielt affordable fiction, til Norge og Tyskland,” siger Drive Studios CEO, Sigurd Bæk Jensen.

Drive Studios har de seneste år stået bag en række tv-produktioner som f.eks. komedieserierne ”Sunday” med Melvin Kakooza og ”29”.

Siden 2018 har Drive Studios været medejer at DRIVE beta i Tyskland, som primært har produceret online content til Funk og ZDF, men også har samarbejder med blandt andre TikTok. Nu er planen at starte et fiktionsselskab op med DRIVE beta. I første omgang rekrutteres en Head of Scripted Content, som skal sælge Drive Studios danske serier til det tyske marked. 

“Men det stopper ikke der. Vi skal udvikle og finde det rigtige talent i Tyskland. Derudover har vi en lang række danske ideer, som med fordel kan adapteres til det tyske marked,” siger Sigurd Bæk Jensen. 

Imponerende vækst og kreativitet

Nordisk Film investerede i Drive Studios i 2017, og samarbejdet har været forbilledligt. Drive Studios har bl.a. produceret serier til Nordisk Films egenudviklede børneunivers Oiii, som kan ses på både dansk og norsk TV 2. De flotte resultater og Drive Studios ambitiøse strategi er grunden til, at Nordisk Film nu investerer yderligere. 

”Drive Studios har udvist en imponerende vækst og kreativitet. De har på kort tid etableret sig solidt i produktionsmiljøet i Danmark med markante og nyskabende produktioner, og de har løftet opgaven med også at udvide produktionen til Norge. Vi vil i Nordisk Film gerne være endnu mere involveret, da vi ser stærke muligheder i Drive Studios planer om nu at styrke produktionen i Norge og Tyskland,” siger Kenneth Wiberg, Senior Vice President i Nordisk Film. 

“Vi er meget glade og stolte over, at Nordisk Film deler vores tro på projektet, og vi har været ekstremt glade for samarbejdet de seneste år. Partnerskabet er styrken, og Nordisk Film er den eneste partner, vi kunne se os selv kaste os ud i det her projekt med.” tilføjer Sigurd Bæk Jensen. 

I forbindelse med kapitalforhøjelsen er Keld Reinicke udtrådt af ejerkredsen og har efterfølgende indgået en såkaldt first look-aftale med Nordisk Film, som betyder, at Nordisk Film vil stille med penge, kreativ sparring og rådgivning til Keld Reinickes fremtidige projekter.

"Vi er utrolig glade for at kunne fortsætte det kreative samarbejde med Keld Reinicke. Hensigten er, at Keld skal præsentere potentielle projekter, der kan være med til at styrke Nordisk Film Distributions fremtidige line-up," siger Kenneth Wiberg, direktør for distribution hos Nordisk Film, i meddelelsen.

Drive Studios ejerkreds består nu, foruden Nordisk Film og Sigurd Bæk Jensen, af CCO Taus Abildgaard og COO Kasper Fredshavn.

 

ProAV Digital

Forside 3 21 NET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Sony FX3
  • Nyt firma
  • Intercom på teater
  • Eksercerhuset
  • Telepromptere
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER

 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her