30. april 2010

DR på vej mod balance i økonomien

 
DR følger således den økonomiske genopretningsplan, som skal sikre, at der er balance i økonomien ved indgangen til medieaftalen for 2011-2014. I 2010 er der budgetteret med sorte tal.

I public service-redegørelsen fremhæver DR de tre nye kanaler: DR Ramasjang, DR HD og DR K, der giver et dansk alternativ til de kommercielle internationale børnekanaler, der har været med til at drive udviklingen af HD TV herhjemme samt leveret en række historie- og kulturtilbud.

På DR1 og DR2 har DR i 2009 øget sin andel af danskproducerede førstegangsudsendelser til 70 %. Det placerer DR som den eneste TV-station, hvor langt over halvdelen af programmerne på hovedkanalen er danske.

I radioen spillede DR den danske musik flittigt i 2009. Flere end tre ud af fire af alle nye udgivelser i Danmark blev spillet på DRs kanaler i det forgangne år. Samtidig viser redegørelsen, at cirka en tredjedel af musikken på P2 og P3 var dansk, mens næsten halvdelen af numrene på P4 var det.

På nyhedsområdet leverer DR dagligt nyheder til 80 % af befolkningen.  Samlet når DR 98 % af befolkningen i løbet af en uge. 
   ”Det er helt afgørende for DRs samfundsmæssige betydning - både demokratisk og kulturelt, at vi har så bred en kontaktflade,” siger generaldirektør Kenneth Plummer.

Den færdige rapport med navnet DR i 2009, som samler regnskab og public service-redegørelse, er blevet sendt til udtalelse i Radio- og TV-nævnet. Årsrapporten 2009 er tilgængelig på www.dr.dk/publikationer. Her bliver DRs public service-redegørelse også tilgængelig senest den 3. maj.

ProAV Digital

ProAV6 forside www

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • 30 år i branchen
  • Streaming udstyr
  • Audio over IP
  • Svalegangen
  • Minitech

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her