15. januar 2014

DR journalister får Cavling prisen

Journalisternes fornemste hæderpris, Cavlingprisen, gik i år til DR-journalisterne Jeppe Gaardboe, Frederik Brun Madsen, Søren Kristensen, Michael Klint og Steen Jensen fra DR Dokumentar.

Prismodtagerne stod bag dokumentarserien ’I skattely’, som blev sendt i efteråret på DR1. I fire programmer afslørede de finansielle rådgiveres vejledning om skattely. I serien går journalisten Jeppe Gaardboe blandt andet undercover som forretningsmand for at afsløre flere bankers tvivlsomme moral.

 

Jeppe Gaardboe foregav, at han netop havde opfundet en app, som han havde tjent millioner på. Derfor spurgte han en række danske banker til råds om, hvad han skulle gøre med pengene og blev i flere tilfælde opfordret til at opsøge skattely. Han fik desuden masser af råd til, hvordan han skulle gribe anbringelsen af penge i skattely an rent praktisk.

 

Samtalerne blev dokumenteret med skjult kamera og førte efter visningen af programmerne til stor debat om de finansielle institutioners moral.

"Serien er i indhold - formidling – og form – af international klasse. Og med serien bliver en stolt tradition for undersøgende velfortalt journalistik båret ind i fremtiden. Det er modigt, det er grundigt, og det er i sin form fremadskuende. I er kommet bag kulisserne i en ellers lukket verden," sagde Cavling-formand Kirsten Pilgaard i sin tale til årets Cavling-modtagere.

ProAV Digital

Forside 4 21 teaser

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Innovation House
  • Pascal Audio
  • Streaming
  • Trådløs 4K
  • Naturkraft
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her