4. March 2014

Dokumentarproduktion bliver skåret ned

Fridthjof Film, der har stået bag nogle af de senere års mest opsigtsvækkende danske dokumentarprojekter som krigsreportagen 'Armadilllo' og 'Adoptionens Pris', der blev vist på TV 2 og skabte heftig debat om omstændighederne ved adoptionen af et etiopisk søskendepar, skruer nu helt ned for dokumentarproduktionen.

 

Afdelingen Fridthjof Doc lukker ikke formelt, men fire medarbejdere er blevet afskediget, og der vil ikke længere være producere, der kun beskæftiger sig med dokumentar. ”Vi lukker ikke fuldstændig ned, men vi skruer ned til meget lavt blus," fortæller Fridthjof Films stifter og adm. direktør, Ronnie Fridthjof.

 

Fridthjof Film skal fremover fokusere på tv og spillefilm. Sidstnævnte udgør allerede langt broderparten af selskabet, der de seneste år har leveret hitkomedier som 'Blå Mænd' og 'Alle for to'.

 

”Det handler om økonomi. At lave en dokumentarafdeling, der kører på så højt et blus, som vi gjorde indtil for nyligt, kan ikke hænge sammen økonomisk,” siger Ronnie Fridthjof og fortæller, at beslutningen om at drosle ned blev truffet for godt et halvt år siden.

 

Fridthjof Films maskineri har været for omkostningsfuldt og tungt i en dokumentarbranche, der er præget af helt små virksomheder med producere og instruktører, der gerne lægger gratis arbejde i produktioner, de brænder for, siger Ronnie Fridthjof.


Fremover håber Fridthjof Film at kunne præsentere en ny dokumentarfilm eller -serie hvert andet år. Afgørende for, hvilke projekter, der vælges ud, er, at de skal kunne finansieres udelukkende med danske penge. ”Der skal være så stor dansk interesse, at DFI og en tv-station alene kan sikre et projekt. Det, der har været svært, har været de projekter, hvor vi har skullet finde international finansiering. Så skal man ud på en række festivaler for at jage små beløb. Og de beløb bliver mindre og mindre. Jeg vurderer, at det ikke er en konkurrence, vi ønsker at tage op,” siger Ronnie Fridthjof, der ikke ønsker et kommentere på, hvilke filmtitler, der har skullet delfinansieres med internationale samarbejdspartnere.

ProAV Digital

ProAV5 21 www

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Test af BGH1 
  • ProAV Awards
  • Headsets fra DPA
  • RGB-lys
  • Podcast

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her