koralrev 2 web

Af Birgit Waltenburg, 10. oktober 2018

Dokumentarfilm om pressede koralrev

Igennem de sidste 30 år er halvdelen af verdens koralrev forsvundet. Hvis den nuværende udviklingen fortsætter, vil 90 procent af koralrevene dø inden 2050, lyder det fra forskere. Det vil have uoverskuelige konsekvenser for havets økosystemer, mennesker og økonomi.

Med dokumentarfilmen ”Tropiske koralrev under pres” ønsker Chilbal Film at skabe øget fokus og formidle viden om klimaforandringer og havmiljøet. For klimaforandringerne er i høj grad synlige ude i verden. Koralblegning, færre fisk i havene og hyppigere og kraftigere storme sætter deres præg på dagligdagen for de mange millioner mennesker, der bor ved revene og finder deres føde derude.

Programmet fortæller i en vekselvirkning mellem fascinerende historier om livet på revene og om de mange presfaktorer der er på revene.

Filmen har premiere på Den Blå Planet lørdag den 13. oktober og vil løbende blive vist derefter i forbindelse med en særudstilling om koralrev. Chilbal Film forventer at få en visningsaftale med en TV station i løbet af den nærmeste tid.

Du kan se en trailer for serien her:

 

 

ProAV Digital

Forside8 20 www

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Hybridkamera

  • Kvinder i branchen

  • Damhuskroen

  • Merging Anubis

  • Lyd til streaming

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her