Tine Fischer ny

Foto: PR

Af Birgit Waltenburg, 16. februar 2021

Den Danske Filmskole får ny rektor

Fra 1. maj kommer Tine Fischer til at stå i spidsen for Den Danske Filmskole. Den kommende rektor kommer fra et job som adm. direktør for Copenhagen Film Festivals, der står bag CPH:Dox, CPH Pix og børnefilmsfestivalen Buster.

"Filmskolen er arnested for dansk film. Her spirer filmtalenterne og fremtidens film, som vi er kendt for i hele verden. Tine Fischer har arbejdet i film og kunst hele sit liv, og med hende ved roret er Filmskolen i stærke og innovative hænder," udtaler kulturminister Joy Mogensen (S) i meddelelsen.

Efter meget uro om skolens fremtidige linje forlod Filmskolens tidligere rektor Vinca Wiedemann skolen i slutningen af 2019. I den mellemliggende periode har Bo Damgaard været konstitueret rektor.

Tine Fischer stod bl.a. bag oprettelsen af CPH:Dox i 2003 og har arbejdet med produktion, formidling og talentudvikling i film- og mediebranchen.

"Det er en kæmpe ære, at kulturministeren og et enigt ansættelsesudvalg har peget på mig som den nye rektor for Den Danske Filmskole. Jeg glæder mig til at møde eleverne, ansatte og lærerne. Og jeg glæder mig til at lytte, forstå og sammen videreudvikle en skole, som lige nu og her står et afgørende vigtigt sted i skolens lange historie," siger Tine Fischer i meddelelsen om sit nye job.

 

 

ProAV Digital

ProAV2 Forside NET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Videoredaktion
  • AVID Carbon
  • Mikrofon til tasken
  • Midas Heritage
  • Morten Raarup
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her