4. oktober 2010

De ældre har sat radioforbruget i vejret

I den første halvdel af 2010 har hver lytter over 60 år i gennemsnit hørt DRs radiokanaler i to timer og 37 minutter om dagen. De to foregående år har gennemsnittet været to timer og 33 minutter om dagen, så alt i alt hører de ældre nu en halv times DR-radio mere om ugen i år i forhold til 2009 og også 2008.

”Noget af stigningen i radioforbruget i aldersgruppen kan forklares med, at de hører lidt mere P1, P2 og P5, end de har gjort tidligere. Derimod har der været en svag tilbagegang for P4. Men tre ud af fire ældre er forbi P4 hver uge, så kanalen har godt fat,” siger medieforsker Dennis Christensen fra DR Medieforskning.

Befolkningen født før 1950 er helt generelt de mest trofaste over for DRs radioprogrammer, da de hører lige knap 95 procent af al deres radio på en af DRs mange radiotilbud.

Stigningen i de ældres radioforbrug kommer – som førnævnt - samtidig med, at deres tv-forbrug stiger. En anden beregning, som DR Medieforskning har lavet, viser, at danskere over 60 år i gennemsnit har set fire timer og 15 minutters fjernsyn hver dag i 2010 hidtil. Det er seks procent mere end sidste år.


ProAV Digital

Forside teaser 5 20 NET2

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Live Streaming
  • Peter Albrechtsen
  • Canon 1DX
  • The Cube
  • NowTek

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her