DPA Mars

Af Birgit Waltenburg, 17. februar 2021

Danskudviklet mikrofon brugt til at fange lyden

NASAs Mars Perseverance Rover lander ifølge planen på Mars 18. februar og DPA Microphones har leveret mikrofonudstyr til at indfange alle lydene fra den historiske begivenhed. Udstyret består af DPA's 4006 kuglemikrofon, en MMA-A digital converter og et MMP-G modulært aktivt kabel, som skal opfange lydene fra når den kommer igennem Mars’ atmosfære, og derefter selve nedflyvningen og landingen på Mars’ overflade. Alt efter forholdene vil mikrofonen også forsyne os med lyde fra Mars’ overflade, når Roveren kører rundt i terrænet.

Efter at have gennemgået grundige tests af NASA-forskere, blev DPA-udstyret, der er fastgjort til Mars “Perseverance” Rover, officielt sendt i rummet ombord på Atlas V-541-raketten i juli 2020. I løbet af de sidste syv måneder har DPA-udstyret stået over for enorme trykændringer - mens den forlod Jordens atmosfære, og igen når den kommer ind på Mars overflade med de ekstreme temperaturer - så lavt som -100 Celsius på Mars. Derudover har DPA-udstyret udholdt de massive vibrationer forårsaget af raketudskydningen og efterfølgende landing på Mars.

 

VIDEO

 

I november blev der lavet en test for at se, om udstyret virkede. Der kom en fin lydfil retur til DPA, så udstyret var intakt på trods af den usædvanlige rejse. Hør lydfilen her.

Når roveren har haft touchdown på Mars, bliver lyd- og videofiler transmitteret til NASAs basestation. Lydfilerne blev sendt til DPA's ingeniørteam til processering og derefter sendt tilbage til NASA til endelig analyse og udgivelse.

ProAV Digital

Forside 3 21 NET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Sony FX3
  • Nyt firma
  • Intercom på teater
  • Eksercerhuset
  • Telepromptere
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER

 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her