Streaming3NET

Af JOS Svendsen, 1. april 2019

Danske streamingtjenester bliver rationeret

Det danske internet er så nedslidt på grund af danskernes forkærlighed for streaming, at myndighederne fra næste måned lukker for streaming i Danmark mellem 16 og 22 hver dag. Alternativet er at lukke helt, idet myndighederne betegner situationen som katastrofal.

Det er danskernes store trang til at streame amerikanske serier, der har slidt så kraftigt på den danske del af internettet, at Internetstyrelsen har erklæret katastrofetilstand.

”Ingen have forestillet sig, at danskerne ville streame mere end en trilliard megabyte serier og film hver dag. Det slider så meget på den danske del af internettet, at vi er tæt på et totalt sammenbrud, hvilket ville efterlade både den danske stat og danske virksomheder helt uden kommunikation – Og det må ikke ske!,” siger talsmand for Internetstyrelsen, Henrik Esrum-Hellerup. ”Det er specielt de amerikanske serier, der slider, på grund af den højere bitstrøm i netop disse serier. Vi har to muligheder - at rationere streaming eller lukke helt. Det vil tage mere end et år at opgradere, så belastningen udjævnes. Indtil da må vi holde streaming-belastningen nede. Vi håber på danskernes forståelse, men vi vil ikke tøve med at lukke helt, hvis landets internet er truet.”

Internetstyrelsens holdning er reflekteret i et bredt flertal på Christiansborg, hvor Internetmedie-udvalgets formand Glen Thorsboe siger:

”Situationen er ekstremt alvorlig, og vi følger den døgnet rundt. For at mindske ulemperne ved rationeringen tilfører vi de danske biblioteker ekstra 75 millioner kroner, idet der vil blive opsat storskærme med stolerækker, så danskerne kan få nødrationer af serier. Det er Hjemmeværnet, der står for de specielle nødforbindelser af internet. EU’s katstrofefond er også parat med DVD-afspillere med boxset af Friends, som vil blive uddelt på bibliotekerne til de hårdest ramte danskere. Vi opfordrer også danskerne til fortrinsvis at streame norske serier, som ikke slider så meget på internettet, så kan vi måske mindske rationeringstiden.”

Han fortæller videre, at situationen udviklede sig ekstra hurtigt i negativ retning, da en bestemt amerikansk serie udviklede sig i en overaskende retning.

”Den danske ambassade i Hollywood har indkaldt den amerikanske medieminister til samtale. Og vi vil ikke tøve med at hjemkalde Mads Mikkelsen og Gitte Stallone, hvis der ikke kommer en god forklaring på bordet!,” slutter Glen Thorsboe.

På ProAV Magasinet følger vi situationen nøje, idet vores specialist i amerikanske serier, Rans Lirpa allerede er på plads på Hollywood Boulevard.

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her