Nyhederfrabranchen 260119

Af Birgit Waltenburg, 23. maj 2019

Dansk autisme-video er et internationalt hit

Fra New Zealand til Hollywood er der stor interesse for musikvideoen ”Jeg er et ganske særligt væsen”med Christian, der har autisme, og den har netop rundet 10 internationale priser og nomineringer efter at have vundet Guld ved Global Independent Film Awards i USA. 

I den smukke og rørende video, der er instrueret af Marcus Mandal fra filmselskabet Citizen Dane, synger Christian Nielsen sin egen tekst. Den handler om ham selv og hans forhold til elverpiger, trolde – og naturen. For som Christian siger: "Naturen den er min ven, for jeg føler at jeg kan forstå træerne der taler og dyrene. Jeg tror at træerne og stenene og sumpen og mosen og det hele det taler til mig."

Videoen er blevet til i samarbejde med Christian og Autismecenter Storstrøm, hvor han bor. 

"Det har været utroligt givende at filme med et skønt menneske som Christian. Og jeg håber da også, at videoens succes kan bidrage til at skabe en større rummelighed blandt de mange mennesker, der nu får den at se," siger instruktør Marcus Mandal. 

Musikken til sangen er skrevet af Susanne P. Hansen og Rolf Hansen. 

”Jeg er et ganske særligt væsen” (”I Am a Very Special Being”) har vundet Guld ved de amerikanske Global Independent Film Awards, Top Indie Film Awards og Mindfield Film Festival, og den er blevet nomineret ved Los Angeles Film Awards (USA), Auckland International Film Festival (New Zealand), Hollywood Boulevard Film Festival (USA), Autismovie (Italien), Las Vegas Global Film Convention (USA), Nassau Film Festival (USA), Azalea Film Festival (USA) og Film Festival Seize (Serbien). 

ProAV Digital

Forside 920 web

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Kvinderne bag biites
  • Canon C70
  • Holmegaard Værk
  • Karosserifabrikken
  • Virtuelt studie

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her