Expromo LED solcelle

Hans-Henning Terp-Hansen, Business Development Manager hos Expromo.

Af Birgit Waltenburg, 28. januar 2020

Danmarks første soldrevne LED-skærme

LED er allerede et energibesparende produkt sammenlignet med andre digitale produkter, men nu satser Expromo på en helt unik og klimavenlig måde at bruge LED’en på. Som en af Europas førende LED-leverandører har Expromo udviklet en udendørs LED-skærm, som forbinder LED-teknologien med vedvarende energi.

I et nyt projekt med Nordfyns Erhverv og Turisme skal der laves fire miljøvenlige LED-pyloner, som hovedsageligt er drevet af solens energi fra integrerede solceller på bagsiden af pylonernes LED-komponenter. De bliver Danmarks første soldrevne LED-skærme, som skiller sig ud på det eksisterende marked på både kvalitet og innovation. Energien fra solcellerne vil nemlig kunne udligne LED-skærmenes forbrug med op til 90 %.

”Vi synes, det er vildt spændende at være med i dette pilotprojekt. For os er det endnu en super måde at understøtte den grønne dagsorden, og samtidig sparer vi også penge på det løbende elforbrug. Nordfyn ligger som bekendt mod nord, og det har den lidt negative konsekvens, at bagsiden af skærmene, hvor solcellerne sidder på, primært vender mod nord. Det begrænser soloptagelsen, men alligevel forventes en strømbesparelse på mellem 50 og 70 procent,” fortæller direktør Per Olesen fra Nordfyns Erhverv og Turisme.

Skærmene forventes at være klar til drift inden påske.

Projektet er en del af Expromos innovative, grønne tiltag, som skal blive en endnu større del af Expromos profil.

”Vi har gennem længere tid testet brugen af solceller i vores system, og vi tror på, at vores innovative og grønne løsninger baner vejen frem i markedet. Vi forsøger hele tiden at optimere LED-teknologien, f.eks. med vores FTP-godkendte strømforsyninger. Skærmene kan producere mere lys, end der er behov for, og på den måde presser vi ikke forbruget, hvilket sparer på strømmen og sikrer en længere holdbarhed på skærmene,” forklarer Mads Lind, salgsdirektør hos Expromo.

ProAV Digital

Forside8 20 www

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Hybridkamera

  • Kvinder i branchen

  • Damhuskroen

  • Merging Anubis

  • Lyd til streaming

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her