4. marts 2014

Danmarks første 12 lyddesignere

Fredag den 24. januar dimitterede de 12 første lyddesignere fra uddannelsen Medie- og sonokommunikation ved UC Syddanmark i Haderslev. ’Et lille skridt for menneskeheden, men et stort skridt for både jer og for os’, lød det fra Jakob Weigand Goetz, Uddannelsesleder. Det var en tydelig stolt uddannelsesleder, der ønskede dimittenderne tillykke med deres nye titel.

    

”Jeg stolt af jer, og dét I gør. Det er, når I udvikler nye idéer og produkter og dermed flytter hegnspælene for, hvordan vi kommunikerer med hinanden, at jeg tænker, at mit job er det hele værd”, sagde Jakob Weigand Goetz og fortsætter: ”Vores branche er præget af et stort freelance-marked. For de dygtigste lyddesignere er det et pragtfuldt tag-selv-bord, med enormt mange spændende projekter i ind- og udland. Men de allermest spændende jobs er sjældent fastansættelser. De fede jobs er projektorienteret, hvor man skal ud og sælge sig selv på ny - hver gang,” sagde Jakob Weigand Goetz.

    

På uddannelsen har dimittenderne, udover at lære at komponere og designe lyd, haft et særligt fokus på teamwork. I sin tale lagde Jakob Weigand Goetz vægt på, at en lyddesigner er en teamplayer, der kan udvikle kommunikation mellem alle tænkelige grupper lige fra vokse og småbørn til demente og handicappede.

    

”Ét af vores slogans er: brug din lyd til noget for nogen. I kan være med til at udvikle kommunikationsformer mellem mennesker med teknologier, som vi ikke engang kender eksistensen af i dag,” lød det fra Jakob Weigand Goetz og fortsatte: ”I er vores første hold igennem på denne uddannelse, og det har ikke kunnet undgås, at I engang imellem har været prøveklude. Men husk, at jeres belønning kommer netop nu. I har den fordel, fremfor de årgange, der kommer efter jer, at I er de første, der kommer ud på markedet og først har mulighed for at score de fede stillinger.”

ProAV Digital

Forside 4 21 teaser

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Innovation House
  • Pascal Audio
  • Streaming
  • Trådløs 4K
  • Naturkraft
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her