Af Birgit Waltenburg, 11. februar 2019

Copenhagen Light Festival er i fuld gang

Copenhagen Light Festival har allerede været i gang i mere end 1 uge - men der er stadig masser af tid til at se de mere end 40 oaser af lyskunstværker og -events. Festivalen slutter først 24. februar.

I Tivoli vil der være 15 lysværker - man kan bl.a. opleve: Nordlys på himlen over Plænen, ny pixelmapping på Nimb, den magiske skov omkring Olafur Eliassons Little Sunlight Swarm, illuminationsshow på Tivoli-søen.

Hovedsponsor Louis Poulsen byder på interaktivt lysværk på Holmen. Det foregår på Kuglegården og er kreeret af lysdesigner Jakob Kvistm som har kald værket for Chromatic Fields.

Lysfestivalen taler ind i Københavns Kommunes vision om at få byens borgere til at opholde sig 20 procent mere udendørs i 2025. Københavns kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde siger om Copenhagen Light Festival: ”Copenhagen Light Festival skaber bogstaveligt talt lys i det københavnske vintermørke. Festivalen udfordrer vores trang til at opholde os inde i stuerne og lokker os ud i byrummet, hvor kunsten giver os et skud kulturvitaminer og en ny oplevelse af byen.”

Festivalen støttes økonomisk af nogen af byens væsentligste spillere: Københavns Kommune, Tivoli, Stromma Danmark/Canal Tours og Dansk Erhverv. Hovedsponsorer er Louis Poulsen og Sophusfonden, som begge ser festivalen som en væsentlig fortælling om dansk lyskultur.

Copenhagen Light Festival arrangeres af foreningen Dansk Center for Lys.

Foto: Kim Matthai Leland og DCL

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her