30. august 2012

Canon lancerer EOS C100

 EOS C100 giver naturligvis fuld manuel kontrol over alle funktioner, men når man arbejder alene, er det alligevel rart at kunne forlade sig på automatikken. EOS C100 byder derfor på en række nye, automatiske funktioner såsom One Shot AF, der gør det lynhurtigt at checke fokus på det centrale søgerområde umiddelbart inden optagelse.

Takket være et nyt, grafisk interface og camcorderens LCD-skærm er det enkelt at justere standardindstillingerne. Brugeren kan således fintune de indstillede Gamma kurver og få vist effekten direkte på skærmen. Justering af hvidbalance kan foretages med camcorderens joystick, og også her kan brugeren grafisk se effekten real-time. Support for kontinuerlig autofokus og blændejustering vil i øvrigt blive lanceret i en firmware opgradering i løbet af 2013 og være tilgængelig sammen med udvalgte objektiver med Canons EF Stepper Motor (STM).

EOS C100 er udstyret med et aluminiumshus, der både er kompakt, robust og let, hvilket gør camcorderen anvendelig i en lang række situationer og ikke mindst øger komforten selv ved en hel dags brug. Et stort 3,5” Vari-angle LCD display er placeret bag på huset, og det kan let skubbes til side, hvilket giver adgang til en række funktioner, som er gemt af vejen bag displayet. Håndgrebet kan justeres således, at ergonomien minder meget om brugen af et DSLR kamera, men det kan også fjernes helt, hvis der skal optages under meget snævre forhold, eller camcorderen skal monteres i en rig, f.eks. til 3D-produktion.

I forbindelse med placering og udformning af camcorderens knapper har Canon lyttet til brugernes ønsker. Således er eksempelvis alle optageknapper nu forsynet med rød markering, og op til 15 knapper kan programmeres til funktioner helt efter brugerens ønsker. EOS C100 er endvidere forsynet med en ny type HDMI terminal, der gør det muligt at låse kablet, så det ikke falder ud under optagelse, hvilket giver stor tryghed i produktionen.

EOS C100 byder på fuldt professionelle lydfunktioner, idet der er support for Dolby Digital AC3 og 16-bit lineær 48 kHz PCM lyd. Det vil sige højkvalitetslyd, der kan anvendes til broadcast. Camcorderen er forsynet med en indbygget stereomikrofon i håndtaget sammen med lydkontroller og to XLR lydindgange, der gør det muligt at benytte eksterne mikrofoner eller andre eksterne XLR-kompatible enheder.

EOS C100 har 2 SD kortslots, og brugeren kan enten vælge at optage simultant til begge kort med Double Slot Recording eller benytte Relay Recording, hvor der automatisk skiftes over til kort nummer to, når det første kort er fuldt. Desuden er det muligt at nedskalere HD-materiale på ét kort til SD-kvalitet på et andet kort. En særdeles anvendelig funktion, hvis man f.eks. ønsker at reducere filstørrelsen på sine optagelser, f.eks. inden upload til internettet.

Sammen med EOS C100 har Canon lanceret to nye objektiver, CN-E 15.5-47 mm. T 2.8 L og CN-E 30-105 mm. T 2.8 L, som er henholdsvis et vidvinkel-zoom og et tele-zoom objektiv, der udmærker sig ved både at være lette, kompakte og attraktivt prissat. Da EOS C100 er forsynet med EF bajonet, er der - ud over Canons nye sortiment af dedikerede EF Cinema EOS System objektiver - desuden adgang til at benytte mere end 60 eksisterende DSLR EF objektiver.

ProAV Digital

Forside 4 21 teaser

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Innovation House
  • Pascal Audio
  • Streaming
  • Trådløs 4K
  • Naturkraft
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her