7. september 2012

Canon lancerer C500

Cinema EOS System består i forvejen af modellen EOS C300, og EOS C500 vil som sin lillebror kunne leveres i to udgaver, nemlig EOS C500 og EOS C500 PL. EOS C500 modellen er således kompatibel med Canons store sortiment af EF-objektiver og EOS Cinema System objektiver med EF-bajonet, mens EOS C500 PL er udstyret med den producentuafhængige PL-bajonet, der er standard i det professionelle spillefilms- og TV-miljø. På IBC vil man desuden kunne se endnu en nyhed på camcordersiden, nemlig entrylevel modellen Cinema EOS System 100.

EOS C500 optager i imponerende 4K kvalitet - 4.096 x 2.160 pixels - hvilket er fire gange bedre sammenlignet med fuld HD kvalitet. Samtidig er det muligt at lagre videomaterialet ukomprimeret uden kvalitetstab på en ekstern disk og dermed producere i native 4K RAW workflow. Det betyder naturligvis også, at med EOS C500 udnyttes ligeledes det fulde potentiale i alle Canons 4K objektiver.

Ud over 4K RAW workflow giver EOS C500 også mulighed for at arbejde i 12-bit eller 10 bit RGB 4:4:4 2K farverum - 2.048 x 1080 pixels - hvilket ikke blot giver fuld udnyttelse af farvespektret, men også umiddelbar kompatibilitet med effekter som eksempelvis chroma keying. Endvidere skal nævnes, at EOS C500 understøtter framerates helt op til 120p i såvel 4K som 2K opløsning, hvilket blandt andet giver mulighed for at lave optagelser i high-speed, som efterfølgende kan afspilles i slowmotion.

Ud over en hidtil uset kvalitet i videomaterialet byder EOS C500 også på funktionsmæssige nyheder. Som nævnt kan EOS C500 fås i såvel en PL udgave som en udgave til EF objektiver, og i EF-versionen er der sket noget helt nyt, som gør det langt nemmere og dermed hurtigere at skifte objektiv under optagelse på settet. I stedet for at dreje objektivet på plads i bajonetten er EOS C500 nemlig nu udstyret med den nye Cinema Lock, hvor objektivet låses fast på camcorderen ved i stedet at dreje på en låsering på objektivet.

ProAV Digital

Forside 4 21 teaser

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Innovation House
  • Pascal Audio
  • Streaming
  • Trådløs 4K
  • Naturkraft
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her