17. februar 2010

Canon dropper tapen


Meget tyder på, at vi kommer til at høre nyt fra Canon på den professionelle front inden så forfærdelig længe. For de ved det godt hos Canon, nemlig at konkurrenterne er løbet fra dem, når det gælder det filbaserede workflow til proff-brug.

Af en eller anden årsag har Canon - i hvert fald ud ad til - været gået helt i stå, når det gælder filbaserede kameraer i det professionelle og semiprofessionelle segment. I det næsten historiske hjørne finder vi på SD-siden mini-DV kameraerne XL2 og XM2, mens vi på HD-siden finder XH A1s, XH G1s samt XL H1A og XL H1S, ligeledes mini-DV kameraer, som alle fire blev lanceret i 2008.

I den digitale verden er det meget lang tid siden, men hvad Canon så at sige har gemt under dynen i deres udviklingsafdeling, kommer vi formentlig snart til at høre mere til, og hos Canon siger man således, at man vil understøtte filbaseret MPEG-2 4:2:2 i - som man kalder det - ”upcoming professional camcorders”, der netop nu er på testbænken.

Der vil være support for 50 Mbps optagelse samt ikke mindst MXF, så det bliver spændende at høre mere til nyhederne, som formentlig bliver luftet så småt for offentligheden en gang i midten af marts, naturligvis som optakt til NAB.


ProAV Digital

ProAV6 forside www

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • 30 år i branchen
  • Streaming udstyr
  • Audio over IP
  • Svalegangen
  • Minitech

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her