16. september 2011

Canal 9 ude i kulden

 Den Bonnier-ejedede Canal9, der i foråret 2009 blev lanceret på det danske marked med en stribe superligakampe i ryggen, var ifølge eb.dk også blandt byderne i denne omgang, men måtte se sig slået i priskampen af TV 2 Sport og Viasat.

I stedet har Viasat sikret sig en udvidet superligamenu på TV3+ med rettigheder til at vise fire kampe i hver runde (første og andet samt femte og sjette kampvalg). TV 2 Sport bevarer som hidtil tredje og fjerde kampvalg, mens Canal9, der hidtil har haft andet og femte kampvalg, altså er ude af billedet.

"Vi har mistet pokalturneringen fra sæsonen 2012/13" siger informationschef Jesper Jürgensen, SBS, og minder om, at man har turneringen frem til sommer 2012. Han lægger ikke skjul på, at SBS TV gerne havde fortsat med at kunne vise kampene - men undervurderede konkurrencen.

"Det er ingen hemmelighed, at vi nok havde forventet os lidt mere af klubbers prioritering af Pokalturneringen, og der har også været visse problemer med afvikling af kampene på stadion. Det har derfor også afspejlet sig i vores bud på turneringen."

SBS TV har ved flere lejligheder luftet utilfredshed med det produkt, man købte i 2007 og fremhævet, at man er ganske tilfredse med i stedet at kunne vise op til seks ugentlige, eksklusive kampe fra den engelske Premiere League på 6’eren.

SBS var bl.a utilfredse med, at klubberne ikke sportsligt tog Pokalturneringen særlig alvorligt, og at visse kampe med mindre klubber blev sendt om aften på stadions uden lys. 

“Vi bød på en Superliga-pakke og blev overbudt, og det er ærgerligt,” erkender landechef Charlotte Repholtz, Canal 9. “Når det er sagt, mener vi, at vi står godt rustet til konkurrencen fra efteråret 2012. Manglende Superliga-køb frigiver jo nogle midler, der kan investeres i underholdning. Dertil kommer, at vi fra 2012 har eksklusive rettigheder til en lang række udenlandske topklubber. Der kommer ikke færre fodboldkampe på Canal 9, kan jeg godt love.”

Charlotte Repholtz henviser til, at Canal 9 og Canal+ har sikret sig eksklusive rettigheder til at vise UEFA Europa League i perioden 2012 til 2015. Europa League-rettighederne er indkøbt til alle platforme og både i SD- og HD-format. Derudover har man rettigheder til den spanske La Liga

“Vi kommer til at investere i Europa League og gøre meget mere ud af den turnering, end har været tilfældet hidtil,” siger hun.


ProAV Digital

Forside 4 21 teaser

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Innovation House
  • Pascal Audio
  • Streaming
  • Trådløs 4K
  • Naturkraft
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her