3. februar 2010

Burma VJ nomineret til en Oscar


I weekenden sikrede Mads Brüggers dokumentarfilm "Det Røde Kapel" sig prisen for bedste dokumentar på den prestigefyldte Sundance-festival i USA, og nu har endnu en film fra DR2’s dokumentarflade "Dokumania" mulighed for at ryge helt til tops på den anden side af "dammen".

Da sløret blev løftet for Oscar-nomineringerne, stod det klart, at Anders Østergaard og Lise Lense-Møllers stærkt prisbelønnede dokumentar "Burma VJ" er blandt de nominerede i årets dokumentar-kategori. Oscar bliver i år uddelt for 82. gang, og det hele foregår den 7. marts i Hollywoods Kodak Theatre. Filmen er produceret af Magic Hour Films, og DR har været med til at co-producere den.

"Burma VJ" blev vist i "Dokumania" på DR2 den 10. november sidste år, og den fortæller blandt andet om, at det kan medføre fængsel på livstid at blive pågrebet med et kamera i Burma. Alligevel har få modige burmesere valgt at trodse det brutale regime. De er blevet hemmelige videojournalister, der dagligt sætter livet på spil. Bevæbnet med lommekameraer og en heroisk vilje til at gøre en forskel, arbejder de i døgndrift for at rapportere fra et af verdens mest lukkede lande.

"Det er en meget stærk og væsentlig historie, som Anders Østergaard har fortalt med indlevelse og begavet håndværk. "Burma VJ" er jo først og fremmest filmet af de burmesiske videojournalister, som satte livet på spil for at dokumentere et regimes overgreb. Det har været et kæmpestort logistisk arbejde at samle alle optagelserne, men klipningen og ikke mindst historiefortællingen er instruktør Anders Østergaard, producer Lise Lense Møller og hele holdet bags store fortjeneste", siger redaktøren for DR2’s "Dokumania", Mette Hoffmann Meyer.


ProAV Digital

ProAV6 forside www

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • 30 år i branchen
  • Streaming udstyr
  • Audio over IP
  • Svalegangen
  • Minitech

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her