30. juli 2013

BSkyB har vind i sejlene

BSkyB er den største aktør på markedet for betalingsfjernsyn i Storbritannien og Irland, hvor i alt 10,4 mio. abonnenter bl.a. har kunnet se Premier League-fodboldkampe. British Sky Broadcasting Groups omsætning steg med 7 pct. 62 mia. kr. i 2012/2013 fra godt 58 mia. kr. året før. Samtidig steg overskuddet med 9 pct. til 12 mia. kr. 

Væksten er båret af gode erfaringer med Skys digitale tilbud, hvor bl.a. salget af de såkaldte Sky+ HD-bokse steg med 170 pct., til i alt 2,7 mio. bokse og udlejning af film på nettet voksede med 200 pct.

Koncernchefen Jeremy Darroch siger i en pressemeddelelse, at resultaterne er båret af en succesfuld overgang til en bredere baseret vækst og mere bæredygtige investeringer. Det skaber bedre service og en bredere vifte af produkter til kunderne, mener han.

“Vi vil således forsøge at få en tilbagebetaling på 500 mio. pund (4,3 mia. kr., red.) til aktionærerne godkendt,” siger Jeremy Darroch.

Mediemogulen Rupert Murdochs News Corp. ejer 39 pct. af British Sky Broadcasting Group. Planerne om at overtage resten af BSkyB er sat i bero i lyset af den britiske aflytningsskandale, der blev afdækket for to år siden. Da kom det frem, at flere Murdoch-kontrollerede aviser praktiserede systematiske aflytninger, bl.a. den nu lukkede News of The World. 

 

 

kilde: mediawatch.dk

ProAV Digital

Forside 4 21 teaser

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Innovation House
  • Pascal Audio
  • Streaming
  • Trådløs 4K
  • Naturkraft
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her