Gamer Sandra TVSyd

Julie Zangenberg skal spille hovedrollen, Sandra, mens Morten Urup er instruktør på den nye TV SYD-serie "GG Horsens". Foto: Julie Schou Nielsen, TV SYD.

Af Birgit Waltenburg, 11. december 2018

Broadcaster vil nå de unge

En ny fiktionsserie fra TV SYD om gameren Sandra handler om de fordomme, kvindelige gamere bliver mødt med. Serien hedder 'GG Horsens' og handler om den 22-årige hovedrolle Sandras kamp for at blive taget alvorligt som gamer. Det er skuespiller Julie Zangenberg, der skal spille hovedrollen som Sandra. Hendes erfaringer med computerspil begrænser sig dog til titlerne ’Sims’ og ’Diablo’ – alligevel ser Julie Zangenberg frem til at blive klogere på gamermiljøet.

- Jeg glæder mig til, at jeg skal besøge forskellige gamere og turneringer og selvfølgelig grundlæggende lære at game selv. Det glæder jeg mig helt vildt til, lyder det fra hovedrolleindehaveren.

- Det er en serie, hvor vi på humoristisk vis går løs på de fordomme, der florerer i gamermiljøet. Selvfølgelig kan unge kvinder spille mindst lige så godt som unge mænd, siger TV SYDs direktør Betina Bendix.

En af årsagerne, til at TV SYD er gået ind i projektet, er at man vil være med til at fjerne fordommene.

- Vi skal være med til at fjerne fordomme. Det, synes jeg, er en public service-opgave. Det kan vi så gøre ved at vise, at det godt kan lade sig gøre at være gamer og pige, fortæller Betina Bendix.

Serien er den første fiktionsserie fra TV SYD i flere årtier. Tidligere har TV SYD dog haft succes med programmet ’Tæv Din Teenager’, der også handler om at game.

- Vi skal have bedre fat i de unge. Det er en del af vores public service-forpligtelse. Og vi ved, at dramaserier, der foregår i miljøer, de unge kender, er vanvittigt populære i målgruppen. Derfor er tiden inde til at eksperimentere, siger Betina Bendix.

Serien bliver produceret af Wasabi Film for TV SYD og støttet af Horsens Kommune, Den Vestdanske Filmpulje og TV 2 / ØSTJYLLAND. Serien får premiere næste efterår. 

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her