24. september 2010

Borgen får en Prix Italia allerede før premieren

 
Prix Italia er Europas ældste og en af de mest anerkendte internationale radio- og tv-konkurrencer overhovedet.  I løbet af denne uge har tv-, radio- og web-produktioner fra 90 radio- og tv-stationer i 46 lande dystet om priserne, der er blevet uddelt siden 1948. Hvor Emmy-uddelingerne ofte bliver kaldt tv-verdenens Oscar, er Prix Italia tv- og radioverdenens svar på filmens Cannes-festival.

DRs fiktionschef Ingolf Gabold glæder sig over prisen, og over at DR ligefrem får den, inden ’Borgen’ har haft premiere.
”Der er ingen tvivl om, at en Prix Italia kan betyde noget for salget af ’Borgen’ til udlandet. Her i Torino har flere tyskere, franskmænd og englændere allerede sagt til mig, at de sagtens kan relatere sig til serien, fordi der er politisk spil og politiske dramaer alle vegne,” siger han.

Hovedforfatteren bag ’Borgen’ er Adam Price, Camilla Hammerich er producent, og Søren Kragh-Jacobsen er konceptuerende instruktør i dramaserien, der handler om det politiske spil om magten i dagens Danmark. Men også om de personlige omkostninger og konsekvenser, spillet har.

’Borgen’ har premiere på DR1 og DR HD på søndag den 26. september og i hovedrollerne ses Sidse Babett Knudsen, Pilou Asbæk, Birgitte Hjorth Sørensen, Mikael Birkkjær, Benedikte Hansen, Søren Malling, Peter Mygind og Lars Knutzon.

ProAV Digital

Forside teaser 5 20 NET2

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Live Streaming
  • Peter Albrechtsen
  • Canon 1DX
  • The Cube
  • NowTek

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her