30. marts 2010

Bodil til Blekingegadebanden

 
Blekingegadebanden blev først set af over 73.000 i landets biografer og efterfølgende vist i en TV-udgave på DR1. DR har været med til at co-producere dokumentaren.
"Med rekonstruktioner og et righoldigt arkivmateriale fører Blekingegadebanden os ad den kriminelle glidebane, der ender i drabet på en uskyldig politimand. Vi bifalder ikke terrorismen, men vi hylder gerne en film, der gør os klogere på de psykologiske og samfundsmæssige mekanismer, der fører til den," lyder Bodil-begrundelse til Blekingegadebande-filmen.
Det er 63. gang Filmmedarbejderforeningen uddeler Bodil-priser i Imperial-biografen i København til film, instruktører og skuespillere, der har udmærket sig særligt i det forløbne år.

Anders Riis-Hansen er "hamrende glad og stolt". 
"Som filminstruktør er jeg personligt stolt over, at historien om Blekingegadebanden kom til at swinge på det store lærred, og jeg er glad for, at det nu bliver værdsat med en Bodil. Og med min dokumentarredaktør-kasket på vil jeg sige, at prisen er med til at cementere, at DR har førertrøjen på, hvad angår dokumentarer - og dokumentarer, der høster opmærksomhed og omtale. Vi skal kun tilbage til sidste weekend for at finde en anden dokumentar, der blev hædret; nemlig
Christoffer Guldbrandsens Dagbog fra midten, der fik Billed-Bladets TV-uld," siger han.

I alt blev der uddelt otte priser til danske film og skuespillere søndag aften, og DR har været med til at co-producere dem alle.   Den helt store sejrherre blev filminstruktøren Lars von Triers meget omtalte og også omdiskuterede film Antichrist, som knap 83.000 har løst billet til at se i biffen. Filmen modtog både årets Bodil for Bedste danske Film, Bedste mandlige Hovedrolle til Willem Defoe, Bedste kvindelige Hovedrolle til Charlotte Gainsbourg, Bedste Fotograf til Anthony Dod Mantle og Årets Sær-Bodil til Kristian Eidnes Andersen for lyddesignet til filmen.

Derudover fik Ole Bornedals film Fri os fra det Onde, som DR også har været med til at co-producere, to priser for Bedste kvindelige Birolle til Pernille Vallentin og Bedste mandlige Birolle til Jens Andersen.
Bodilprisen 2010 var også et gennembrud for animation og tegnefilm, idet Bedste amerikanske Film gik til Pixar og Pete Docters film Op, mens Bedste ikke-amerikanske Film gik til Ari Folmans Waltz With Bashir, der dokumenterer Folmans egne oplevelser under den israelske hærs etniske udrensning i Libanon i 1982.

Endelig blev der også uddelt en Æres-Bodil til initiativtagerne bag den alternative filmskole Super16: Carsten Myllerup, Linda Krogsøe Holmberg og Jens Mikkelsen.

På billedet ses fra venstre forfatteren og journalisten Peter Øvig Knudsens, hvis bestseller om Blekingegadebanden blev til en storstilet dokumentarfilm, der nu har fået en Bodil. Filmen blev instrueret af Anders Riis-Hansen, der i dag er dokumentarredaktør på DR1.

ProAV Digital

ProAV6 forside www

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • 30 år i branchen
  • Streaming udstyr
  • Audio over IP
  • Svalegangen
  • Minitech

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her