AVID seminar

Af Carsten Legaard, 27. november 2017

Avid-suiten omskrevet bottom-up

Under strømmen af hardware-nyheder fra årets IBC har der gemt sig en mindre software-revolution for post-miljøet. AVID Technology har omskrevet deres produktionssuite fra bunden og op og præsenterer futuristiske værktøjer som eksempelvis fonetisk søgning og ansigtsgenkendelse i en brugervenlig og workflow-målrettet pakke, som faktisk føles helt tryg og velkendt at gå til.

Top tre hos AVID Technology Nordic – Claes Nilsson, Anders Lundstrøm og Øystein Riise Næss – bød forleden et halvt hundrede klippere, produktionsfolk og freelancere på en grundig introduktion til den nye brugerflade i AVID Media Central på et seminar i studie 2 hos TwentyFourSeven i København.

Øystein Riise Næss gennemgik nyhederne i AVID produktionssuiten, der, skønt den virker velkendt, på mange måder er skrevet helt om fra ingest over filhåndtering og søgning til playout. Softwaren er skrevet om til at fungere i dagens cloudmiljø og en virkelighed, hvor footage kommer fra mange forskellige kilder. AVID organiserer det hele efter princippet One asset, men har også skruet væsentligt op for søgeværktøjerne blandt andet med fonetisk søgning, tekstning af tale og ansigtsgenkendelse. En anden væsentlig nyhed er, at de mange nye funktioner er samlet i en række, typiske workflows, så man ikke nødvendigvis skal ud i at opbygge sit eget.

AVID seminar1

På lydsiden har den nye mediacomposer fået en “smal” audio mixer, så der er skærmplads til overs til visuel visning af tracks og kurver med mere.

Næss fortalte også om AVID Media Composer First; AVIDs første forsøg med en gratis version til ftp-elever og unge iværksættere. Selv om det er en gratisversion, rummer den mange af de professionelle værktøjer, og den publicerer direkte til YouTube, Vimeo og Facebook.

I dagens anden afdeling gennemgik Næss hardwarenyheder fra AVIDs encoder-familie, Artist DNxIV og Artist DNxIQ og nye stærke serverløsninger konstrueret til at tackle 4K-materiale. Næss kom også omkring Maestro Family, FastServe, den gratis softwareversion Media Composer AVIDs seneste nyheder på storage og medieserver fronten, inden han slap dagens 50 gæster løs til demoer fra række AVID Alliance Partners: Spectra Logic, Glookast, Marquis, x.news, Root6 og Filmlight.

Du kan læse mere om arrangementet i ProAV Magasinet, som udkommer 31. januar 2018

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her