Saxo Bank

Af Birgit Waltenburg, 6. april 2018

Avanceret teknologi hos Saxo Bank

Et ønske om at installere storskærme i Saxo Banks ikoniske domicil i Tuborg Havn satte AV-virksomhed på overarbejde. For hvordan kombinerer man prisvindende arkitektur med avanceret teknologi? Løsningen blev en arkitekttegnet ramme, der samlede 31 skærme og gjorde dem til en integreret del af resten af interiøret

Resultatet blev en todelt videovæg, som på den ene side leverer info til medarbejdere og husets gæster omkring Saxo Bank og på den anden side bruges som et strategisk værktøj til medarbejderne og blandt andet fungerer som et digitalt whiteboard. Skærmene, der skulle placeres på husets fjerdesal i det, der kaldes Trading Floor, er resultatet af et ønske om at højne informationsgraden i huset og samtidig effektivisere de interne møder i huset. 

Videovæggens 31 skærme skulle samtidig integreres i det design, som hovedkontoret har høstet flere priser og anerkendelser for. Løsningen blev at få fremstillet en arkitekttegnet ramme, der på én gang samlede skærmene og samtidig integrerede løsningen med resten af interiøret i bygningen. Et interiør, der rundt om de iøjnefaldende malerier af blandt andet Kristian Hornsleth, udstoppede dyr og eksklusive designmøbler, er indrammet af flere buede vægge. 

Rammen omkring skærmene er netop også buet. På den måde er de kantede fladskærme transformeret til en installation, der matcher den omkringliggende arkitektur. 

Udtænkningen og installationen af den tekniske løsning, så den imødekom de høje designmæssige forventninger, var ifølge direktør hos Informationsteknik, Jens Thulstrup, en spændende udfordring. 
- Det er to verdener, der mødes, når arkitektur og funktionalitet skal spille sammen. Men som man ser i løsningen hos Saxo Bank, så kan det sagtens lade sig gøre at skabe et resultat, der er mere end tilfredsstillende for alle parter, siger Jens Thulstrup.

Selve betjeningen af videovæggen er så simpel, at den kan udføres af alle. 

- Blandt andet bruger man simpelt og intuitivt ’drag and drop’ til at programmere, hvilke billeder, video eller inputs der skal vises på skærmene. Det kræver altså ikke en teknikuddannelse at betjene, og derfor har vi kunnet udpege en af de daglige brugere i medarbejderstaben til ansvarlig for videovæggen, fremhæver Jesper Theill fra Saxo Bank.

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her