Hvad HDR gor ved 4K 480

Af Carsten Legaard, 13. september 2017

Apple TV lancerer 4K og HDR

På MonitorExpo 2014 for tre år siden var der meget snak om 4K, som dengang netop var på vej ind i kameraerne. De fleste var dog enige om, at der ville gå meget lang tid, før 4K fandt vej til almindelige menneskers tv-skærme. Dette blot for at understrege, at vi nu ved, hvad "meget lang tid" betyder. Det betyder åbenbart tre år. 4K skærme brager ud på markedet i år, og i går afslørede Apple’s Eddie Cue på scenen i Steve Jobs Theater i Cupertino, at den fjerde generation Apple TV, i butikkerne sidst på denne måned, har både 4K og HDR ombord.

“4K tæller fire gange så mange pixels som HD,” fortalte Eddie Cue, men tilføjede så: “4K handler kun om antallet af pixels. HDR handler om bedre pixels.” Han illustrerede sin påstand med et 4K screendump før og efter tilføjelsen af HDR - High Dynamic Range.

HDR handler teknisk forstand om højere dynamik i farvespredningen. I praksis handler det om at kunne gengive lysere hvid og mørkere sort, med flere detaljer i begge ender – altså højlys og skyggedetaljer samtidig.

Billedkvaliteten er hårrejsende flot, og Apple har som sædvanlig teamet op med de største indholdsleverandører inden for film, tv, sport og gaming om at levere rigeligt med 4K til at gøre Apple TV generation 4 til et meningsfuldt julegaveønske.

Blandt filmselskaberne, der er gået ombord i Apple TV 4K HDR, er Fox, Universal, Warner, Paramount, Lionsgate og Sony Pictures. 

Eneste minus i denne sammenhæng er, at Apple TV appen, der gør 4K film  og tv-kanaler tilgængelige på iPhone og iPad, foreløbig kun er tilgængelig i USA. App'en runder de øvrige engelsktalende lande plus Sverige i løbet af efteråret, mens lille Danmark nok må vente til 2018.

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her