Ansigtsgenkendelse BroendbyStadion

Af Birgit Waltenburg, 5. august 2019

Ansigtsgenkendelse på fodboldstadion

Den danske fodboldklub Brøndby IF's stadion er det første i Danmark, der anvender ansigtsgenkendelsesteknologi, der leveres af Panasonic, for at sikre en mere sikker stadionoplevelse og aflaste personalet under store kampe.

 Systemet anvendes for at automatisere processen med at identificere sortlistede personer og forhindre dem i at komme ind på stadionet – en opgave, som sikkerhedsvagter tidligere udførte manuelt. Panasonics overvågningskameraer og FacePRO-ansigtsgenkendelsessoftware identificerer automatisk personer, der er registreret på listen, og sender en besked til personalet, så de kan træffe de nødvendige foranstaltninger.

Systemet vil forbedre sikkerhedsforanstaltningerne og sikkerheden for fans, hvilket vil vise sig særligt vigtigt under store kampe som lokalopgøret mod F.C. København. Derudover vil den automatiserede procedure ved indgangen til stadionet mindske trængslen ved portene, hvilket vil resultere i, at fans kan komme hurtigere ind.

Der forventes i gennemsnit 14.000 personer pr. kamp og op til 100 registrerede personer på stadionets sorte liste, så det giver personalet mulighed for at fokusere deres opmærksomhed på at yde bedre assistance og service til de fans, der kommer ind på stadionet.

Jesper Jørgensen, administrerende direktør for Brøndby IF, kommenterede: "Systemet vil gøre det betydeligt mere effektivt at identificere sortlistede personer ved vores indgange, så vi kan sikre, at de ikke kommer ind på stadionet. Vi forsøger altid at optimere vores stadionoplevelse for vores fans og i sidste ende skabe den bedst mulige fanoplevelse.  Dette er endnu et skridt i den rigtige retning."

Beskyttelse af personlige oplysninger

For at opretholde beskyttelsen af personlige oplysninger gemmer ansigtsgenkendelsesteknologien ikke billeder eller data fra dem, der ikke er registreret på den sorte liste. Desuden er data for dem, der er registreret på den interne Brøndby-server, ikke tilsluttet internettet eller andre systemer.

"Panasonics ansigtsgenkendelsessystem bidrager til et mere sikkert stadionmiljø ved at reducere sikkerhedspresset ved indgangene, samtidig med at det sikres, at alle data beskyttes mod uautoriseret ekstern adgang", sagde Gerard Figols, chef for den europæiske sikkerhedsvirksomhed hos Panasonic.

"Til gengæld kan vi tilbyde fodboldfans og Brøndby IF ro i sindet velvidende, at vores teknologi vil forbedre standarden for sikkerhed selv under store kampe, hvilket er noget, som fans allerede har rost systemet for."

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her