DJI 8K

Af JOS Svendsen, 29. oktober 2021

8K Fullframe dronekamera uden propeller fra DJI

Kinesiske DJI, der ellers gør sig i droner og gimbals, bringer nu et 8K fullframe professionelt videokamera på markedet. Ronin4D har indbygget 4-akset stabilisering i form af en gimbal. Selve kamerahovedet sidder på en elektronisk styret fjederarm, så at også op-og-ned bevægelser kan dæmpes. Det giver helt jævne gangoptagelser.

Der er også dronesensorer i kameraet, som aflæser området omkring kameraet for at kunne forbedre stabiliseringen. Kamerahovedet har udskifteligt objektivfatning, idet der er DJI’s DL-Mount, Sony E-mount og Leica M-mount tilgængeligt. Der er to modeller af kamerahoveder: 6K og 8K.

Kameraet optager i ProRes RAW, ProRes og MP4-formater på enten en specielt DJI SSD, CFexpress Type B hukommelseskort eller en USB-C forbundet harddisk.

Der kan optages med op til 120 bps i 4K. DJI oplyser, at kameraet skulle have op til 15 blænders dynamic range. Sensoren har dual ISO på 800 og 4000 ISO. Der er indbygget ND-filtre i kameraet, hvor filtrene har op til 9 blænders dæmpning af lyset.

Kameraet har laserbaseret autofokus, idet man kan tilslutte et LIDAR (Light Detection and Ranging) modul, der kortlægger motivet i 3D. Dette modul medfølger som standard.

Der er en 1000 Nits søgerskærm på kameraet. Dertil kan der tilsluttes en videosender til kameraet, så der kan anvendes op til fire trådløse DJI-monitorer. DJI monitorens indbyggede gyroskoper gør, at monitoren også bliver til en remote controller for kameraets gimbal. Der er i øvrigt også en indbygget HD-recorder i monitoren.

Det vides ikke, hvornår kameraet bliver tilgængeligt i Danmark, og den danske pris er heller ikke kendt. Den amerikanske pris for 6K modellen er 7.200 USD, hvilket placerer kameraet i samme prisleje som Canon C300 III.

ProAV Digital

Forside 8AV21

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • ProAV Expo 
  • Podcastlyd
  • Canon XF605
  • ASUS Display
  • ProAV Award

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her