6. januar 2011

3 nye uddannelser til medie- og kommunikationsbranchen

 Direktør for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Jens Otto Kjær Hansen, betegner dagens udmelding fra ministeriet som en milepæl i den fælles historie for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

- Med de tre nye uddannelser har vi ni professionsbachelor-retninger og fem diplomuddannelser. Det underbygger vores strategi om at være medie- og kommunikationsområdets uddannelsesmæssige kraftcenter, som forsyner samfundets mest vitale brancher med dimittender, der fra første dag i jobbet kan deres kram, siger han.

Professionsbacheloruddannelsen i kommunikation skal udklække kommunikatører med dybt kendskab til både medier og kommunikation. Dimittenderne får journalistens evne til at stille spørgsmål og solid teoretisk viden om kommunikation som baggrund for at analysere og give svar.

 

Fotografisk kommunikation er en helt ny linje, som Danmarks Medie- og Journalisthøjskole har fået lov at udbyde i København under uddannelsen professionsbachelor i visuel kommunikation. Undervisningsministeriet har netop givet grønt lys til at skolen fortsat må udbyde de tre linjer kreativ kommunikation, grafisk design og interaktivt design – som er blevet udbudt som forsøgsordning – og at de samles under navnet professionsbachelor i visuel kommunikation sammen med fotografisk kommunikation.

 

Fotografisk kommunikation adskiller sig fra fotojournalistuddannelsen i Århus ved at have udgangspunkt i visuel og grafisk kommunikation frem for et journalistisk fokus.
 

Diplomuddannelsen i visuel journalistik er en nyskabende diplomuddannelse for både journalister og kommunikatører, som kombinerer den nyeste viden om journalistik og visuel formidling. Udgangspunktet er, at vi lever i en kultur, der bliver stadigt mere visuel, og at det i høj grad sætter sig igennem i den måde, medieforbrugerne opfatter og forbruger på.

Diplomuddannelsen skal give kursisterne viden om visuelle udtryksformer og samspillet mellem dem. Og ikke mindst en udvidet bevidsthed om, hvornår og hvorfor, man bør bruge dem.


ProAV Digital

ProAV6 forside www

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • 30 år i branchen
  • Streaming udstyr
  • Audio over IP
  • Svalegangen
  • Minitech

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her