BBh1NET

Ulrik Samuelsen (nr 2 fra venstre) sammen med en del af sit teknikhold ved et af de store job i Saudi Arabien i 2018.

Af Birgit Waltenburg, 27. marts 2019

15-års jubilar af broadcast-udstyr

BBH (Best Broadcast Hire A/S) kunne tilbage i november 2018 fejre 15-års jubilæum som en af Europas største udlejere af broadcast-udstyr og leverandør af tekniske løsninger til produktion af TV og reklamefilm.

Senest har de landet en stor kontrakt med produktion af en hel serie af Esportskampe.

 

BBh2NETBBH har for nylig landet en stor kontrakt, hvor de skal transmittere fra en række store Esportskampe.

 

Det begyndte i det små og lidt ved en tilfældighed i 2003. Ulrik Samuelsen var daglig leder hos EBH i København. Han ville gerne være selvstændig, så han besluttede at åbne en konkurrerende udlejningsvirksomhed i Stockholm. Den kom til at hedde BBH og fik også Norden som naturligt marked.

I 2006 ønskede TV 2 at etablere TV 2 News i København, og der var behov for et firma, der kunne etablere en TV-station på rekordtid, da det nye hovedsæde på Teglholmen først kunne etableres efter et EU-udbud. Man valgte derfor at etablere en midlertidig nyhedsstation 2006-2007 med alt udstyr og al teknik fra BBH.

Opgaven krævede flere erfarne medarbejdere, så Svend Erik Andersen valgte også at forlade EBH og træde ind i ledelsen af BBH. Og det er stadig Ulrik Samuelsen og Svend Erik Andersen, der er to af nøglepersonerne bag BBH. 

Kort efter etableringen af TV 2 News etablerede BBH en afdeling i Ukraine og derefter en afdeling i Dubai, hvor de havde erfaret, at man havde koncentreret al TV-produktion i Mellemøsten. Så BBH fik licens gennem et firma i Dubai, hvorfra de så også løser opgaver i bl.a. Qatar og Saudi Arabien.

I dag ledes BBH fra to lokationer: København og Stockholm. Afdelingerne i Dubai, Athen og Kiev drives af lokale salgspartnere med licens til BBH-varemærket.

 

BBh3NETBBH løser opgaver i det meste af verden. Seneste store opgave blev løst med et hold på 10 mand i Danmark og Tyskland, da de dækkede hele WM Handball’19 for en fransk broadcaster.

 

BBH laver i dag mange totalopgaver, der kan være opbygning af komplette TV-stationer som TV 2 News og senere en TV-station i Georgien. Men de leverer også udstyr og teko’er til mere traditionelle broadcast- og reklame-opgaver som multikamera set-up, og så er de altid med, når der er valg, kongelige begivenheder som bryllup, begravelse, barnedåb eller andre store events i Norden og rundt om i verden, hvor BBH supporterer de lokale broadcastere.

Listen af udførte opgaver er lang, så Ulrik nævner i flæng Ex on the Beach, Paradise Hotel, Love Island, Hell’s Kitchen, Get the Fuck out of my House, Meet the Humans og Kollektivet, der er lavet inden for det seneste år. Herudover har man produceret tennis i Kroatien, Dubai og Qatar, håndbold i Danmark, Sverige, Tyskland, Frankrig og Qatar, hvor vi supporterer NB Sport i Qatar.

- Maraton har vi lavet meget af, hvor vi oftest står for de trådløse transmissioner, slutter Ulrik Samuelsen.

ProAV Digital

Forside8 20 www

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Hybridkamera

  • Kvinder i branchen

  • Damhuskroen

  • Merging Anubis

  • Lyd til streaming

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her