22. september 2014

101 afskedigelser i DR efter prikkerunde

Det samlede antal fyringer for DR ender på 101, mens 49 medarbejdere har søgt og fået en frivillig fratrædelse. Dertil kommer en række ledige stillinger og tidsbegrænsede ansættelser, der ikke bliver forlænget. Ledelsens udspil i spare- og økonomiplanen var nedlæggelsen af 170-200 stillinger, der skal frigøre 161 mio. kroner om året til at drive og omstille DR til et digitalt nyhedsforbrug.

 

”Vi står over for en situation, hvor vi både skal finde rene besparelser og ressourcer til at løfte nye opgaver. Herudover skal vi frigøre midler til at omstille os til en ny medievirkelighed, hvor befolkningens medieforbrug flytter sig hele tiden, og hvor vi bliver nødt til at følge med, hvis vi skal kunne løfte vores opgave. Derfor har vi været nødt til at foretage svære prioriteringer og træffe en række hårde, men nødvendige beslutninger. Vi har således i dag måttet sige farvel til rigtig mange gode medarbejdere, og det har været en svær dag for alle i DR,” siger DR's generaldirektør Maria Rørbye Rønn til DR Presse.

 

Nyhedsdirektør Ulrik Haagerup har tidligere meldt ud, at i alt 50 stillinger forsvinder i DR Nyheder. Af dem blev 15 fundet gennem fyringer, mens syv medarbejdere fik frivillige fratrædelser. De 50 stillinger svarer til hver tiende af det samlede antal medarbejdere i DR Nyheder.

 

Før prikkerunden var det også allerede meldt ud, at 42 musikerstillinger i DR Kultur skulle spares væk som følge af lukningen af DR Underholdningsorkestret.

 

 

Kilde: mediawatch.dk

ProAV Digital

Forside 4 21 teaser

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Innovation House
  • Pascal Audio
  • Streaming
  • Trådløs 4K
  • Naturkraft
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her