Litemotion 1

Foto: Claus Andersen

Af Jens Walther, 2. juni 2020

Videoproduktionen i trygge hænder hos Litemotions

De nye, mindre produktionsfirmaer i videobranchen er gode til at finde deres eget ståsted i den jungle, som videobranchen er. Litemotions er en af dem, med Jibril Syed ved roret, og det med høj energi og mange sprudlende ideer omkring videoproduktion. 

Litemotions er et forholdsvis ungt firma, stiftet i 2017, men trods det er der godt gang i biksen. Jibril Syed er ejer af Litemotions, og Jibrils tilgang til at starte sit eget produktionsfirma gemmer på en god historie. Jibril valgte tidligt en løbebane som maskiningeniør og læste på DTU. Undervejs i studieforløbet blev interessen for videoproduktion vagt, bl.a. på grund af et engagement i DSE, De Studerendes Erhvervskontakt, der arrangerer jobmesser. Den afsluttende opgave til maskiningeniøruddannelsen var færdiggjort og vellykket, men dagen før aflevering valgte Jibril at springe fra. Tosset?… næ. Jibril fortæller: ”På det tidspunkt var der lige kommet en ny regel omkring, at hvis jeg ville tage en anden uddannelse udover den, som jeg havde færdiggjort, så skulle jeg vente seks år, før jeg kunne søge ind. Interessen for video og foto var blevet altoverskyggende, så min drøm var at søge ind på Filmskolen som filmfotograf. Så derfor sprang jeg fra maskiningeniøruddannelsen; beslutningen var stor, tvivlen og spekulationer omkring min fremtid fyldte selvfølgelig meget på det tidspunkt.”

 

Læs ProAV Magasinet Maj 2020 her

 

I tidsrummet lige omkring karriereskiftet starter Jibril Litemotions, væsentligt med det formål at få erfaring og produktioner at vise frem, når der skal søges ind på Filmskolen året efter. Filmskolen bliver dog aldrig en realitet, for Jibril erfarer hurtigt, at hans virke og motivation ligger inden for corporate videoproduktion med fuldt overblik og arbejdsindsats omkring hele produktionen fra idé til færdigt produkt. 

Tvivlen, spekulationerne, erkendelsen og forløsningen omkring Jibrils eget ”dristige” karriereskift har faktisk inspireret ham til at lave en række podcast, hvor han samtaler med andre personligheder, som har taget lignende kategoriske karriereskift. Podcastserien hedder ”Vores utraditionelle karrierevalg” og kan findes på Litemotions hjemmeside.

Produktioner og kunder

Basis for job og succes for Litemotions første år var i høj grad det netværk, som Jibril havde skabt sig på DTU og via DSE, som har et stort netværk til firmaer, der har brug for ingeniører. Samme firmaer har selvfølgelig også brug for videoer, både til intern uddannelse og promotion brug, og det netværk blev i høj grad kickstarteren for Litemotions.

”Litemotions har i dag fire keypunkter, nicheområder, som vi holder os inden for. Corporate videoer er selvfølgelig det største og vigtigste område, BTS ”Behind the Scene” er et andet vigtigt område, produktvideoer er det tredje ben, men her i høj grad produktvideoer, hvor vi forsøger at bygge en historie op omkring produktet, så den bliver mere interessant og relaterbar. Det sidste keypunkt er podcast, men her har jeg valgt at lave podcasten uden at tjene penge på den; den er selvfølgelig med til at promovere mig som person og Litemotions som firma.”

 

Litemotion 2Jibril i gang med postproduktion på en opgave.

 

Force

Litemotions er et enkeltmandsfirma, selv om Jibril i høj grad gør brug af freelancere under produktionerne. Litemotions tage sig af alle faser af en produktion, men gået på klingen, så er den største force hos Litemotions forberedelse og selve produktion. 

”Tilrettelæggelsen, storyboard og selve produktionen. At få en produktion til at gå som smurt, også når der evt. opstår problemer, det er nok min største force. Jeg sørger altid for, at min kunde har det godt, og de føler sig trygge. Jeg gør meget ud af at fortælle igennem hele processen, hvorfor tingene bliver gjort og til hvad formål. Nogle virksomheder vil gerne vide, hvad der sker, de vil gerne involveres og engageres. Andre firmaer, især dem som jeg har lavet flere opgaver for, de ønsker i stedet dette: ”Jibril, kan du ikke bare tage dig af det, vi stoler 100% på dig”.” 

Litemotions bliver også ofte hyret ind til at tage sig af dele af en produktion; eksempelvis laver Litemotions produktioner sammen med Filmplus og med DroneRune. På disse samproduktioner bliver Litemotions ofte hyret til at lave alle gimbal optagelserne, så på selve settet er det en af de opgaver, som Litemotions er særlig gode til. 

 

Læs ProAV Magasinet Maj 2020 her

 

Tech nørd 

Ret hurtigt i samtalen med Jibril går det op for en, at du sidder foran en rigtig technørd – naturligvis på den gode måde. Jibril ved rigtig meget om udstyr, og ikke bare overfladisk kendskab. Nej, her har han sat sig ind i tingene, læst og studeret, og ikke mindst haft udstyret med på produktion. Samtidig har han en lyst til at formidle den viden ud til folk, der gerne vil lytte og lære. Flere af distributørerne bruger Jibril til at fortælle om hans erfaringer med udstyr og produktioner, og bl.a. er han ambassadør for Focus Nordic, som importerer meget videorelateret udstyr. Så her kan han bl.a. låne udstyr til produktioner. 

Litemotions NET

”Jeg har et lille kontor med plads til to mennesker, og her har jeg fået indrettet mig således, at det kan laves om til et lille studie, så jeg kan filme mig selv, og jeg kan lave de produktvideoer, som også er vigtige for Litemotions. Så mange af de produktvideoer og youtube film, jeg laver, bliver produceret her på kontoret.” 

Så var der to!!

Undervejs igennem interviewet snakkede Jibril om, at efter corona krisen er slut, så er han klar til at ansætte en medarbejder i Litemotions. Så lang tid skulle der dog ikke gå, for mens artiklen blev skrevet er Anna Reland blevet ansat som in-house producer i Litemotions. Hun skal i fremtiden primært tage sig af projekt management og koordinering. 

 

Artiklen er fra ProAV Magasinet - Maj 2020

ProAV Digital

Forside 3 21 NET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Sony FX3
  • Nyt firma
  • Intercom på teater
  • Eksercerhuset
  • Telepromptere
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER

 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her