IBC 2015 45

27. October 2015

Smartere workflow

Integration og intelligente enheder kunne være nøgleordene for worflow- og infrastrukturnyhederne på IBC i år.

Roland V-1200HD er en video-switcher med audio-tække, der blev vist for første gang på IBC. Enheden består af en kontrolenhed og en rackmonterbar processorenhed. Den er både en 4:2:2/4:4:4 switcher og en 16 kanals audio mixer. Processorenheden kan udvides med indstikskort, der både kan være video- og audiokort. Interessant nok har Roland valgt at bruge switcherens systemdiagram som menu-system. Det er ikke set før.

Nyt er også Ambient Recordings  (Interstage) metadata-logging system. Metadata er data om video. Normalt skal informationer som kameraindstillinger, lyd set-up med mere logges manuelt. Men Clock-it systemet kan trådløst indsamle informationer fra eksempelvis Arri eller Red kameraer og lydudstyr. Alle informationer kan tilgås fra en Scripter App, sådan alle metadata er direkte tilgængelig sammen med scriptet i post.

I den priseffektive ende udfordrer Datavideo blandt andet NewTek Tricaster. DataVideo TVS-1200 har 30 indbyggede virtuelle studier med mulighed for at man selv kan bygge nye. Der er 3D perspektiv muligheder indbygget i enheden, der tilbyder streaming eller optagelse på en harddisk. Enheden bygger på TVS-1000 som kom sidste år. Prisen for TVS-1200 forventes at blive under 60.000 kr., hvor den mindre model daler til under 40.000 kr.

Mens vi er ved det med priser. Switchen SE-700, der dækker det lave segment har 2 SDI- og 2 HDMI–indgange og lander på en pris af 12.500 kroner ifølge Thorkil Zeuner, fra Dansk AV Teknik.

Af: JOS Svendsen

ProAV Digital

ProAV5 21 www

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Test af BGH1 
  • ProAV Awards
  • Headsets fra DPA
  • RGB-lys
  • Podcast

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her