IBC 2015 100

22. oktober 2015

Smartere og nemmere lyd

Det bliver nemmere at være lydmand, for mange af nyhederne til lydfolket på IBC drejede sig om at gøre ting nemmere.

Sennheiser annoncerede sin EK 6042 kameramodtager til både analoge og digitale trådløse mikrofoner. Modtageren kan selv finde ud af at skifte mellem analog og digital afhængigt af senderen. EK 6042 vil være tilgængelig til foråret 2016. Umiddelbar nyhed er Sound Devices (Interstage) SL-6 modul til tre modtagere (6 kanaler) til trådløse mikrofoner. Modulet kan påsættes en Sound Devices 688 mikser og gør, at man ikke behøver kabler til audio, strøm eller antennesplittere. Modtagere som Wisycom’s MCR42 og Lectrosonics SRb kan endvidere betjenes og overvåges via mikserens brugerflade. Andre modtagere kan overføre audio og få strøm fra SL-6.

Zaxcom Deva 32 (Interstage) var også helt ny. Denne 32 spors mikser har indbygget optager og 2 indgange til video feeds, sådan at man kan følge med under optagelserne. Man kan i øvrigt også afspille lydfiler samtidigt med, at man optager. Deva 32 har Dante netværk og AES/EBU tilslutninger.

Cedar Audio DNS (Dialogue Noise Supressor) er kommet i en software udgave. Cedar (Interstage) har lanceret en samling af plug-ins i AAX, AudioSuite og VST-formater. Specielt interessant er DNS-One, der nu har fået en autofunktion, som kan lære typen af baggrundsstøj. Vi prøvede den på IBC og må konstatere, at det er tæt på ren magi.

Wisycom kunne vise den nye RF router MAT288 og deres FiberBox serie af enheder, der anvender fiber til at danne store integrerede, lydbærende netværk. Der var kommet ny firmware til MTP41 senderen, som dermed havde fået 8 dB bedre signal/støjforhold.

Af: JOS Svendsen

ProAV Digital

Forside 4 21 teaser

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Innovation House
  • Pascal Audio
  • Streaming
  • Trådløs 4K
  • Naturkraft
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her