Red rental

14. december 2015

RED RENTAL går 'full circle'

En større ombygning og ikke mindst en helt ny etage, målrettet til post-production, giver RED RENTAL en række af nye muligheder, som kunderne kan få stor glæde af. Blandt andet fordi man nu kan håndtere alle dele af produktionens billedside – fra optik til færdig billedmaster.

Vi har jo faktisk altid været et facility house, om end i noget mindre skala,” forklarer Malte Udsen, der er medstifter og CEO i RED RENTAL og fortsætter: ”Da vi var med til at introducere RED ONE kameraet på det danske marked tilbage i 2008, var det ganske enkelt nødvendigt også at tilbyde backup og konvertering af materialet, da store dele af branchen stadig var låst til et tape baseret workflow. Det var denne erfaring, der langsomt fik os til at udvide afdelingen. Nu kan vi endelig lukke cirklen helt med fuld post-production og VFX, in-house.”

ACT3 post-production og The Gentlemen Broncos VFX, gør RED RENTAL endnu bedre til at håndtere hele det digitale workflow på en produktion. ”Den islandske spillefilm ’RAMS’ var den første produktion, hvor vi leverede løsninger til hele den visuelle side af filmen: Kamera, colorgrade, vfx og mastering,” siger Anders Holck, der er medstifter af RED RENTAL og teknisk chef for alle tre selskaber. ”Siden har vi leveret fulde løsninger til adskillige film - bl.a. ’Sommeren 92’, ’Shelley’ og ’NOMA – my perfect storm’. I dag er lyssætning, optikvalg, kameraindstillinger og colorgrade alt sammen vigtige elementer af filmens færdige look. Det er essentielt at have adgang til alle disse parametre for at maksimere kvaliteten og udnytte alle værktøjer til det perfekte resultat. Derfor er det en fordel for vores kunder, at vi kan levere på alle fronter og eksekvere ud fra en fælles vidensbank og erfaring.”

The Gentlemen Broncos har faktisk allerede haft en stor fordel i muligheden for at se VFX skud med kunderne i samme biograf og med samme look, der også arbejdes med i colorgraden. Alex Schepelern, der er medejer af VFX afdelingen, siger: ”På den film, vi sidder med lige nu, har det været super nice, at kunne se vores work-in-progress i en fuld DCI specificeret biograf. Det er WYSIWYG i højeste potens og eliminerer chancen for overraskelser downstream.”

”Men det er ikke kun biografen, der har givet nye muligheder,” fortæller Alex og fortsætter: ”En anden fantastisk fordel ved vores setup er, at vi kan handle med det samme, hvis vi pludselig mangler et billedelement, der kan løfte en opgave. Tidligere kunne det nemt tage dage eller uger at få eksekveret en bestilling af et billedelement, men nu er det stort set bare at snuppe et kamera og lave det i huset. Senest manglede vi troværdige lensflares til en scene, der foregår i rummet, og i løbet af at par timer var de optaget og integreret i filmen.”

Fokus på core business….og kreativitet

Med etablering af de to nye søsterselskaber kan RED RENTAL fokusere bedre på udlejning af udstyr og samtidigt holde post-produktionen tæt integreret.

Blandt andet har RED RENTAL leveret til TV-serien ’Badehotellet’, der netop nu bliver produceret på 3. Sæson. ”Her er det alt fra kamera, DIT, Conform, Grade og Mastering – altså hele møllen, vi har stået for, og det var særligt dette forløb, der har givet os blod på tanden til at få post-delen etableret ordentligt.”

Med den fornyede fokus på kameradelen har RED RENTAL fået frirum til at udbygge andre områder af virksomheden; ”To nye områder, vi har startet op, er multi-rig produktioner og gyro stabiliseret ShotOver F1 system. Vores multi-rig er et specialbygget fly-away kit med 16 PTZ kameraer, switcher og 8 recording streams, som blev brugt første gang på TV 2 programmet ’Familien Danmark – Helt Privat’. Den specialbyggede touchscreen løsning gør det muligt for en enkelt person at styre alle funktioner – nemt og overskueligt.”

”ShotOver F1 systemet er et af de bedste stabiliserede hoveder på markedet og samtidigt et af de mest fleksible, da det ikke er låst til en specifik kameratype. Der er nærmest frit valg af kameratype og optik: Alexa Mini, RED Weapon, Sony P1 og Canon C300 MKII er nogle af valgmulighederne på kamerasiden. På optiksiden kan vi konfigurere zooms fra 9.5mm til hele 1500mm, dog ikke på samme optik.”

RED RENTAL har købt systemet sammen med FilmGear og Charlie9 Helicopters, hvormed de har samlet deres ekspertise til at løse alle opgaver.

”F1 systemet har allerede været en kæmpe succes, siden vi fik det leveret i oktober 2014. Ud over adskillige reklamefilm lavede vi som det første ’Wallander’ i Ystad for BBC, og på live tv har vi dækket begivenheder for DR som Folketingsvalget og Post Danmark Rundt.”

RED RENTAL flyttede ind i lokalerne på Trelleborggade 9 tilbage i 2010, og siden har det ikke stået stille med ambitionerne. ”Vi lagde ud med udlejning på 1. Salen og studie i stuen, men gennem årene blev det hurtigt meget klart, at vi havde brug for pladsen i stuen til vores core business,” siger Malte.

Derfor blev der i starten af 2015 taget en beslutning om at nedlægge studiet for derved at give mere plads til udlejningen og samtidig opbygge postfaciliteterne. Den valgte løsning blev en hel etage til hvert område: Udlejning i stuen og postproduktion på 1. salen.

Hele ombygningsfasen har været meget omfattende og strakt sig over hele 2015. ”Vi har været 100 % operationelle under hele processen, og det skyldes ikke mindst en kæmpe indsats fra vores medarbejdere og samarbejdspartnere. Og en del forståelse fra vores kunder.”

Christina Jæger, der er postkoordinator hos ACT3, ser positivt på forløbet: ”Fra de første udstyrsreoler blev fjernet på 1. Salen, til vi var i gang med grade af vores første spillefilm, gik der kun en måned. Det krævede hårdt arbejde og godt teamwork at få en så omfattende ombygning til at fungere og have en fungerende biograf klar til vores deadline. Men det lykkedes….selvfølgelig!”

Grade biograf i verdensklasse

Hjertet i ACT3 er den nye 4K grade biograf, designet og bygget med billedkvaliteten i højsædet.”Vores primære fokus med biograf projektet har været at kunne tilbyde en helt ny og konsistent oplevelse for kunderne,” fortæller Carsten Dahl, der er direktør i ACT 3 og The Gentlemen Broncos. ”Allerede når fotografen laver de første tests med kameraet, er vi til stede, og da vi alle er under samme tag, kan vi konstant være i dialog om billedsiden. Ligeledes ser fotografen alle tests, vfx og colorgrade på samme lærred og i samme 4K kvalitet, som når den endelige DCP ’skydes ud’, og det giver en utrolig tryghed for alle parter.”

Den nye grade biograf er lidt af et udstyrsstykke: Barco DP4K-P projektor, HR optik, 7 meter micro perforeret mat lærred og fuld Dolby 7.1 surround. ”Målsætningen har hele tiden været at implementere alt i højeste kvalitet og med alle de samme komponenter, der bruges kommercielt, om end i den bedste ende af skalaen. Det er dyrt, og som alt andet er levetiden jo også begrænset, så selvom det hele er nyt, vil vi løbende opgradere i fremtiden. Det er simpelt-hen nødvendigt for at være med helt fremme,” siger Malte.

Ud over at bygge en biograf består den ombyggede 1. Sal af adskillige rum i flere flere forskellige størrelser, alle til brug for post og VFX.

”Med undtagelse af biografen, som nødvendigvis er meget specialiseret, er alle vores andre rum indrettet, så de er så fleksible som muligt. Det betyder, at vi den ene dag kan klippe i Premiere, senere lave VFX i Nuke og afslutte med colorgrade i DaVinci Resolve Studio uden at være låst til specifikke rum,” siger Carsten Dahl. ”I dag er det utroligt vigtigt at kunne udnytte alle ressourcer, og vores satsning med fleksible faciliteter hjælper os godt på vej.”

Tæt samarbejde med branchen

Selv om man nu har mulighed for at håndtere en produktion fra start til slut, betyder det ikke, at man vil stoppe det gode samarbejde, som RED RENTAL har med resten af branchen. ”Hvis kunden efterspørger det, vil vi selvfølgelig gerne levere en total entreprise, men alle tre selskaber leverer stadig til alle”: RED RENTAL leverer fortsat til alle produktioner, der kun ønsker kamera, med al den support og know-how, der kræves i forhold til bl.a. formater, farvestyring etc., og ACT3 og The Gentlemen Broncos tager også opgaver, hvor kameraleverancen ikke nødvendigvis er fra RED RENTAL: ”Det er vigtigt at påpege, at dette ikke er et forsøg på at tage opgaverne fra andre, men ganske enkelt er resultatet af en stadig stigende efterspørgsel fra kunderne om total leverance og den tætte forbindelse mellem kamera og post.”

Af: Peter Hyldahl

ProAV Digital

Forside 4 21 teaser

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Innovation House
  • Pascal Audio
  • Streaming
  • Trådløs 4K
  • Naturkraft
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her