Praesentation+AV Expo18

Af Jens Walther, 4. december 2018

ProAV Expo 2018: Præsentation og AV

VR og AR er selvfølgelig en trend især i underholdningsbranchen, men VR kan også bruges til noget helt andet. Et besøg hos Anders Jørgensen på Stouenborgs stand beviste det. Når der skal tages både installations- og arkitektoniske beslutninger i en byggeproces, så kan forestillingsevnen hos beslutningstagerne være nok så god, men ofte overses detaljer, som senere i processen synes som helt oplagte fejlskøn. Derfor er Stouenborg i deres rådgivningsproces begyndt at benytte VR, hvor der laves en virtuel model af eksempelvis et auditorium, som beslutningstagerne ”kan gå ind i” vha. VR-teknologien. Når rummet og installationer i rummet opleves visuelt, så spottes det meget hurtigt, hvordan teknologien, betjening og arkitektur integreres. Herved kan fejl, som efterfølgende vil være dyre eller umulige at rette, opdages tidligt i processen, og projektet optimeres. Læs om hvordan Stouenborg udfører disse VR-præsentationer på deres AV-installationer i ProAV Magasinet nummer 1 i 2019.

AV CENTER er et installations- og rentalhus med afdelinger over hele landet, og de har i og for sig ikke produkter, men kun serviceydelser at præsentere. På ProAV Expo havde de derfor valgt at fokusere på kundekontakt og deres nye LED væg i AV-udlejningen. Morten Olesen er marketingchef hos AV CENTER, og han fortæller: ”Her på Expo bruger vi vores stand som samlingssted for vores sælgere og kunder; her er der god kaffe, og sælgerne kan efter en snak gå en tur med kunderne på messen og besøge vores leverandører. Vi er jo en installatør, som ikke er ”gift” med nogle brands. Vi kigger på kundens behov, og så sammensætter vi løsninger ud fra det. Samtidig præsenterer vi her på standen også vores nye LED skærm, som netop er købt til vores udlejningsafdeling. Vi har investeret i 100 kvadratmeter, og her på messen har vi taget omkring 37 kvadratmeter med af skærmen. Vi har inhouse medarbejdere, som kan lave grafik til en sådan skærm, og det viser vi også”.

Læs ProAV Expo 2018 Highlights her

Til at føde den store LED-væg hos AV CENTER havde de brugt en medieserver fra Analog Way, en af nyhederne fra Imago Sonas, som selvfølgelig også havde en stand på ProAV Expo. Mads Nørskov fortæller: ”Medieserveren kan køre forskellige overgange og med forskellige lag, den kan lave mediesekvenser og alt det udfører medieserveren fra Analog Way live ud fra et brugerdikteret program, som er lagt ind i den”. På Imago Sonas’ stand var der også stor interesse omkring de nye muligheder på Mersive Solstice, hvor Martin Shrimpton fra Mersive var inviteret til at tage sig af præsentationen. Skærmdelingsproduktet kan nu bl.a. vise integration af kalenderfunktion og en digital skiltning, så mødedeltagerne bliver mødt med en skærm med relevante informationer.

På AV-Huset’s stand var der fokus på det nye talevarslingssystem fra Bosch, Praesensa som er et IP-baseret varslingssystem. Alle elementer i systemet har sin egen IP-adresse, og al lyd bliver digitaliseret og sendt krypteret ud via netværkskabler. Forstærkerne i systemet er på 600W med enten 4 eller 8 udgange, og de føder 100V højttalere. Systemet er lavet, så de både kan bruges som varslingssystem og som et system til almindelig annoncering og musik. Alle produkterne i systemet er selvfølgelig EN-54 godkendt, som det kræves for et varslingssystem. Bosch Praesensa varslingssystemet kommer på markedet i starten af 2019.

Læs ProAV Expo 2018 Highlights her

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her