17. juni 2013

Nyt mediehus og skift til HD hos TV Syd

Efter et velgennemført projektforløb flyttede TV Syd tidligere i år ind i deres nybyggede mediehus. Alt forløb efter planen, og TV Syd har lutter roser til Danmon Systems Group, som havde totalentreprisen på broadcastprojektet.

I løbet af en periode på omkring fire måneder fik TV Syd ikke alene to nye studier men også helt ny infrastruktur, idet TV-stationen gik fra SD til HD. Det gamle SD-udstyr var holdt i live så lang tid som muligt, sådan at man kunne få en glidende overgang fra SD til HD. Sidste udsendelse med det gamle udstyr var den 28. februar 2013, og man var i luften fra det nye mediehus den 4. marts 2013. I den mellemliggende periode blev der sendt fra en OB-vogn. Og det hele forløb glat.

    

Teknik- og Produktionschef Finn Jørgensen siger: ”Det har været en kæmpe udfordring at få alle elementer til at gå op i en højere enhed. Det er gået over alt forventning, idet vi har et entusiastisk personale, som virkelig har lagt hjerte i opgaven. Især fra teknikerne i serviceafdelingen, der utrætteligt har kæmpet for at det hele skulle blive klar til tiden. Og så har vi haft et rigtig godt samarbejde med Danmon, som også har været super engageret i opgaven.”

    

Han fortæller videre, at hele projektet har været i EU-udbud, hvor en del af processen er at beskrive de præcise behov uden at tage hensyn til produkter eller mærker på udstyret. Det, mener Finn Jørgensen, har været en sund proces, idet TV Syd har fået gennemtænkt funktioner og workflow på stationen. Dertil har økonomi været en meget væsentlig del af beslutningsparametrene for hele projektet.

    

”Vi er meget fokuseret på, at der er kommet værdi for pengene i projektet. Det har Danmon fanget og virkelig gjort en indsats for at få projektet gjort omkostningseffektivt. Det betyder for eksempel, at der er Blackmagic Design-komponenter i infrastrukturen, hvilket ellers ikke er set i en broadcast-installationer. Danmon har virkelig være dedikerede med at få bygget en løsning til os, som har givet os mest muligt for pengene. Samtidig er alle budgetter overholdt, så det er da en stor fornøjelse,” siger Finn Jørgensen.

    

Danmon selv er positive over projektet, idet man ser det som et bevis på styrken i organisationen. Operations manager i Danmon Systems Group, Søren Bruun siger: ”Det har været et spændende projekt, hvor det tætte partnerskabet mellem TV Syd og os har været en væsentlig faktor i projektets succes. Vi har har haft en meget kompetent medspiller i TV Syd og de dedikerede og meget vidende personer, som har været på projektet. Sammen har vi fundet de rigtige løsninger der passer lige bestemt til TV Syds work flow og ønsker. Samtidig er det jo altid interessant at være med til at skabe noget nyt helt fra bunden. Det er jo ikke hver dag der bliver bygget et nyt mediehus i Danmark.”

 

Fakta om de nye studier hos TV Syd
Studie 1 har seks Ikegami kameraer, der er forbundet til en Ross Carbonite vision switch. Den får også input fra en Ross XPression 3D graphics generator. Fire af kameraerne er Ikegami HDK-55 på Vinten piedestaler. Kameraerne er integreret ind i et AVID iNews broadcast-system. Ud over HDK-55 kameraerne har studiet også to HDK-45E kameraer på Shotoku remote pan/tilt hoveder. Audio er håndteret af en 96 kanal Studer Vista 1 konsol. Både lydkonsollen og switcheren leverer output til en SDI embedder, der er integreret i stationens it-netværk. Studiet har dedikeret kontrol rum og audio kontrolrum.
    

Studie 2 er indrettet tilsvarende Studie 1, men kun med fire kameraer. Dertil kommer et helt lille studie til fjerninterviews baseret på DSG´s One2One turnkey remote studio system med et 1080i-kamera, med fuld fjernbetjening af pan, tilt, zoom og højde.
    

Ud over studier er der på TV stationen redigeringsrum, speakbokse, intercom system og apparatrum. Der er også installeret et AVID backend system, som leverer output til playout-systemet.

 

 

Af: JOS SvendsenProAV Digital

Forside 4 21 teaser

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Innovation House
  • Pascal Audio
  • Streaming
  • Trådløs 4K
  • Naturkraft
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her