13. december 2012

Nyt højttalersystem i Parken

D-tribunen (som var langside i den gamle Idrætspark) blev i 2009 erstattet af en helt ny tribune med udvidet VIP faciliteter, kontorbygninger samt en teleskop tribune, der kan ”fjernes”, når der afholdes koncerter eller andre arrangementer.

    

Senest har Parken valgt at udskifte højttalersystemet på de 3 ældste tribunesektioner og samtidig få implementeret en ny audio- infrastruktur i hele Parken samt en udvidelse, med bl.a. et back-up lydsystem i forbindelse ved eksempelvis evakuering. Parken valgte Nordic Sales som leverandør af det nye audiosystem og til implementering af en ny struktur, som Nordic Sales har fået designet i tæt samarbejde med DANE AudioTech ApS.

    

Et af de vigtige elementer var at sikre, at lydsystemet og infrastrukturen er fremtidssikret, og ydermere giver Parken et system, der er på fuld højde med de nyeste stadions i Europa. Valget faldt på en løsning fra den italienske højttalerproducent RCF, dersenest har designet og leveret et komplet højttalersystem til det nye Juventus Stadium, der blandt mange går for at være det mest innovative stadion i verden pt.

    

”Det nye RCF højttalersystem i Parken er den perfekte løsning, og vi har allerede fået positive tilbagemeldinger fra mange mennesker, der siger, hvor imponeret de er af den ”nye ”lyd” i Parken. Dette skyldes bl.a. det tætte samarbejde med RCF og deres projekt team. Med deres viden om stadionanlæg og især deres seneste erfaringer med det nye Juventus Stadium, vidste vi, at vi kunne stole på deres vejledning, når det kom til at designe den optimale højttalerløsning for Parken”, siger Lars Bo Baadsgaard fra Nordic Sales.

    

Det tætte samarbejde mellem Nordic Sales, RCF´s projekt-afdeling og DANE AudioTech ApS har været et perfekt trekløver i hele processen omkring specificering af produkttyperne, dokumentation, akustisk simulation, målinger, design af infrastruktur samt implementering og installering af systemet.

    

Højttalersystemet på de 3 tribuner består 42 stk. RCF H1315 WP og 18 stk. RCF P4228 samt 12 stk. RCF H6045 glasfiber ”long-throw” horn, til bl.a. back-up systemet.

    

Hver højttaler ”cluster” indeholder 3 stk H1315 WP, en meget kompakt højttaler, der giver en meget høj ydelse og præcis stemme- og lydgengivelse. Systemet er udstyret med den nyeste generation af RCF precision transducere, alle med kraftige ”drivere”. H1315 WP er i stand til at producere et Max SPL på 136 dB. Ydermere er højttaleren specielt designet til at modstå eksponering for vejr, uden skader eller tab af funktion i højttaleren.

    

Udover dette er de 18 stk. RCF P4228 højttalere installeret til at dække udvalgte områder af tribunerne. Denne 2-vejs højttaler-type er ligeledes vejrfast, yder en betydelig effektivitet og specielt designet for professionelle indendørs eller udendørs applikationer.

    

Sidst, men ikke mindst er der installeret 12 stk. RCF H6045 glasfiber horn, ligeledes designet til at modstå al slags vejr, og som tilbyder høj lydgengivelse kvalitet og lydtrykniveau. Disse horn bruges som et separat evakuerings set-up, som kan aktiveres automatisk, såfremt særlige advarselsmeddelelser er påkrævet, eller som en sikkerhedsnet back-up for de større H1315 WP-system

    

Den samlede højtaler set-up styres af et specialdesignetsystem, hvor hver sektion af tribunen (eller grupper af højttalere) kan styres individuelt med sin routing, hurtigt rekonfigureres, samt se status for de separate audio overvågede linjer.

    

En anden unik feature ved hele systemet er, at i tilfælde af strømsvigt, kan systemet køre i ”battery mode”, så systemet i tilfælde af en evakuering stadigvæk kan fungere.

    

Ud over at være base for FC København og det nationale fodboldhold, benyttes Parken også til ”hosting” af store corporate begivenheder, event, koncerter osv. Det nye lydsystem har allerede vist sit værd på flere af sådanne begivenheder.

ProAV Digital

ProAV6 forside www

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • 30 år i branchen
  • Streaming udstyr
  • Audio over IP
  • Svalegangen
  • Minitech

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her