3. februar 2014

Ny direktør for Matrix Group ser fremad

Thomas Christensen har her efter årsskiftet sat sig i direktørstolen i Matrix Group. Den væsentligste opgave for den nye direktør bliver at videreføre et allerede succesrigt firma på en fornuftig måde, og her lægger Thomas stor vægt på den medarbejderstab, som der er i firmaet. Monitor Pro har taget en snak med den nye direktør. 

 

Thomas Christensen er allerede et velkendt ansigt i den danske audiobranche. Han har siddet 11 år som leder af lydafdelingen hos Nordic Rentals, hvor han bl.a. har taget sig af store opgaver og installationer som eksempelvis Orange Scene på Roskilde Festival. Så han har i mange år haft fingrene nede i den dybere audioteknologi, og det har givet en god balast til at vide, hvad der rør sig i audiobranchen.

    

Thomas er formelt startet som ny direktør i Matrix Group den 2. januar, men han har i løbet af december også været meget på Matrix Sales på Nordholmen i Hvidovre. Den første tid har været hektisk med status og årsafslutning, men han føler, at han er blevet godt modtaget af medarbejderstaben, hvor han stort set kendte alle i forvejen.

    

”Det vigtigste for mig er at samle dette hus og sørge for, at medarbejderne får en daglig sparring og ledelse, så de kan yde deres bedste. Det har jo også været ønsket fra ledelsen at få en direktør, som var bosat i København og som havde sin daglige gang i det hus, hvor hovedparten af medarbejderne sidder. Min rolle bliver ikke at sælge, det er mine medarbejdere meget bedre til, men jeg skal tegne de store linjer for Matrix Group,” siger Thomas Christensen til Monitor Pro.

 

Struktur i Matrix Group

Matrix Group en paraplyorganisation for de tre firmaer Matrix Sales, Nordic Sales og Nordic Staging Systems. Opdelingen af Matrix Group i tre firmaer har nogle strukturelle årsager, selvom Thomas erkender, at det for udenforstående kan være svært at overskue fokusområderne for de forskellige firmaer.

    

Nordic Sales tager sig af to typer hoved-opgaver. Opkøb og salg af brugt udstyr og projektsalg. Projektsalg er større installationsopgaver, hvor Nordic Sales tager sig af projektering, budget, indkøb af varer til installationen og i sidste ende selve ophængning, kabelføring og montering af udstyr. Her kan nævnes projekter som den tekniske AV-installation på ”Den Blå Planet” og den ny audioinstallation i Parken. Her finder Nordic Sales de rigtige produkter til installationen, og her skelnes ikke til, hvad søsterfirmaet Matrix Sales har på hylderne. Her kan både plukkes produkter fra andre distributører og fra Matrix Sales, og netop dette faktum er en af grundene til opdeling af firmaerne under Matrix Group hatten.

    

Den anden afdeling af Nordic Sales sælger som tidligere nævnt brugt udstyr, væsentligt audioudstyr til PA og installation. Den afdeling er i sin tid udsprunget fra et behov omkring at sælge det brugte udstyr, som var blevet tilovers fra Nordic Rentals; men de sidste år er det blevet en selvstændig forretning, som opkøber brugt udstyr og sælger det videre. En af opgaverne i Nordic Sales er bl.a. at opstøve specifikt brugt udstyr, som kunderne efterspørger. På dette felt er der et godt samarbejde mellem Nordic Sales og Matrix Sales.

    

”Salg af brugt udstyr hos Nordic Sales kan vi også tilbyde som en ekstra service i Matrix Sales. Hvis et firma eksempelvis skal skifte deres mixerpult, og er interesseret i at købe en Midas Pro digital pult, så kanMatrix Sales tilbyde via Nordic Sales at tage den gamle pult ind, så kunderne ikke selv skal have besværet med at sælge den. På den måde er der en god symbiose mellem firmaerne i Matrix Group,” fortæller Thomas.

    

Det tredje firma i Matrix Group er Nordic Staging Systems, som er producent af scene-udstyr såsom scenegulv, ramper, sikkerhedshegn (crowd barriers) samt de såkaldte DEPLA barrier, som er en servicebarriere fremstillet i plastmateriale. Udstyret bliver både produceret i Polen og  her i Danmark og væsentligt solgt fra Nordic domicilet i Løsning.


Matrix Sales
Thomas Christensen vil få sin daglige gang og kontor på Nordholmen i Hvidovre, hvor Matrix Sales har til huse. Her sidder også hovedparten af de mange medarbejdere, der er i Matrix Group, så derfor er det naturligt, at fokus for den nye direktør væsentlig bliver på aktiviteterne i Matrix Sales.

    

Matrix Sales sælger både lyd- og lysudstyr. Vi spørger Thomas, hvordan prioriteringerne og fordeling af salg er tilrettelagt i firmaet: ”Matrix Sales har nogle rigtig stærke audio agenturer og produkter, og selv om Matrix Sales er et ungt firma, så står det jo på skuldrene af veletablerede firmaer som Moto Sales, Signal Audio og Scenetek som allerede havde skabt sig et godtproduktsortiment, inden de blev samlet under Matrix Sales. Derfor er vi særlig stærke inden for lydudstyr og agenturer som Midas, Klark Teknik, Shure og L-Acoustics er jo svære at overse i vores branche. Det nye ben i firmaet er lysudstyr, og her tror jeg på, at vi kan vokse meget i fremtiden. Ikke sådan at forstå, at vi ikke vil vokse inden for audio, slet ikke. Vi skærer ikke ned på noget, vi afvikler ikke, men derimod udvikler vi selvfølgelig på vores forretningsmodel. Der ligger nogle storemuligheder inden for lys, og det er bl.a. også en af grundene til, at vi lige har taget et nyt agentur, EuroTruss, ind i sortimentet. Det er rigningsudstyr, som supplerer lysafdelingen på en god måde. I lydafdelingen ser jeg et godt vækstpotentiale med de nye DIS-produkter, som netop er kommet. Det er i grunden et dansk udviklet produkt, som Shure har opkøbt, og i kraft af vores Shure agentur kan vi nu sælge dette yderst avancerede konferencesystem i Danmark.  Vi tror på, at dette agentur har et kæmpestort potentiale i Danmark, så der har vi sat nogle gode sejl i søen for at markedsføre og udvide kendskabet til disse produkter fra DIS.”

    
Medarbejderne
Der er inden for det sidste halve år blevet ansat tre nye medarbejdere og alle, som er ansat i Matrix Sales, er produktspecialister på eksakte produkter og produktgrupper.

    

”Det er den måde, hvor vi kan leve op til den service og support, som vi gerne vil yde over for vores kunder. Alle medarbejderne kender selvfølgelig til hele vores produkt-katalog, men når det kommer til den avancerede support, så går den medarbejder, som er produktspecialist på lige netop det pågældende produkt ind og yder den fornødne service. De får den specifikke uddannelse i produkterne ved at tage på kurser og seminarer hos selve producenten. Så det betyder, at vi kan give kunderne en super support på hele vores produktportefølje. Og hvis vi endelig skulle komme til kort, så har vi jo altid producenterne i ryggen, så kan de træde til i de meget avancerede problemstillinger”.

    

Med dette for kunderne vigtige support og service statement fra den nye direktør i Matrix Group, ønsker vi Thomas Christensen lykke til med den nye stilling.

 

 

Af: Jens Walther

ProAV Digital

ProAV6 forside www

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • 30 år i branchen
  • Streaming udstyr
  • Audio over IP
  • Svalegangen
  • Minitech

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her