Scandic www

Af Jens Walther, 4. marts 2019

Moderne konferencefaciliteter i Kødbyen

Hotel- og konferencemarkedet i København har det godt. Andet kan man ikke konkludere, når det observeres, hvor mange nye hoteller og konferencefaciliteter, der er skudt op det seneste årti. Turister flokkes om byen, som tilbyder andre ting end de store metropoler i andre lande. Nærhed, overskuelighed og en mangfoldighed, der især giver sig til udtryk om foråret og sommeren. Denne mangfoldighed gør sig også gældende i hotellerne, som gør sig umage for ikke at ligne alle de andre. Det er også mantraet i det nye Scandic Hotel i Kødbyen, som har en stor, moderne og teknisk avanceret konferenceafdeling.

Scandic har gjort sig umage omkring at bygge et hotel, som falder ind i den hvide, funktionelle arkitektur, som er indbegrebet af Kødbyen. Bygningen er ikke så høj, bare fem etager med stor parkeringskælder, og konferenceafdelingen er separeret fra hotellet på en elegant måde. De er adskilt af en udendørs offentlig gennemgang, som fører dybere ind i Kødbyen fra Skelbækgade. Fra hotellets foyer fører en underjordisk gang over til konferenceafdelingen, som har sin egen separate konferencereception og betjeningsområde. Der er 14 konferencerum i forskellige størrelser: fra 4-6 personers rum op til de tre store ballrooms, som tilmed kan slås sammen til ét stort, som kan huse 3-400 mennesker til spisning, banquet eller store konferencer.

Rå indretningen

Der er taget nogle radikale beslutninger vedr. indretning i både hotellet og konferenceområdet. Værelserne ligger over foyer og konference, og rørtilslutningerne fra alle disse er ikke skjult i etageadskillelsen, men ligger frit i loftet i stueetagen. De er malet sort, men det giver indretningen et råt og industrielt look. Ligeledes er netop placeringen i Kødbyen også årsag til, at en del af konferencerummene har fliser på vægge og har kødkroge og grej som dekoration. Fliser i toiletter og tæpper har også farver, som leder tankerne hen på kød og slagter. Det kan lyde kitsch, men det er udført med en elegance, så det gør indretningen speciel uden at overtage. 

Konferencerummene er ikke placeret på lange, kedelige gange, men alle udenomsarealerne er store, anvendelige og hyggelige med lækre møbler og små arbejdsstationer. Disse kan både konferencedeltagerne og hotellets gæster frit benytte.

AV installationen

Nu er ProAV Magasinet jo ikke mødt op her på Scandic for at falde i svime over indretningen, men derimod for at dykke ned i det AV-udstyr, som er anvendt i dette nye hotel. Den flotte indretning højner afgjort oplevelsen af de nye konferencefaciliteter.

AV installationen er udført af AV CENTER København, hvor Bo Lindeneg og Martin Krogh har været tovholdere på hele projekteringen og installationen. Vi møder dog de teknikere, som har haft opgaven tæt inde på livet i de ti måneder on/off, som installationen har taget. Morten Gaarde har været projekttekniker på installationen, og Thomas Koreska har taget det store træk omkring programmeringen af Crestron Matrix og paneler.

Lydinstallationen har været omfattende, fordi den ikke kun har været i konferencearealet, men på hele hotellet undtagen værelserne. Der er lyd i parkeringskælder, i gangarealer, toiletter, elevatorer, konference, foyer og restaurant. 

Morten Gaarde fortæller: ”Der er lyd og musik overalt på hotellet, og vi har installeret et 100 volts system. På værelsesetagerne er det loftshøjttalere. I stueetagen er der pga. loftshøjde, indretning og æstetik monteret pendelhøjttalere ned i wire. Alle højttalere er JBL.” Thomas Koreska supplerer: ”AV CENTER har lavet mange Scandic hoteller igennem tiden, og vi tilstræber at bruge samme intuitive layout på betjeningspaneler, så gæsten eller de ansatte oplever ens brugerflade fra hotel til hotel. På Scandic Kødbyen kan du frit route lyd og billede derhen, hvor du ønsker. I teknikrummet er der placeret en stor Crestron DM-MD64X64 Matrix med 64 kanaler, både ind og ud og med indbygget Dante, som styrer lyden over netværk. Det unikke ved denne løsning er, at du AV teknisk kan lægge konferencelokaler sammen, uden at de fysisk behøver være placeret ved siden af hinanden.”

AV sammenlægning af lokalerne sker på betjeningspanelet i konferencereceptionen, og derefter kan brugerne af lokalerne selv styre basale funktioner som lyd, billede, lys og gardiner fra de Crestron touchpaneler, som sidder i hvert rum.

Morten Gaarde fortæller: ”Masterkontrollen for hele hotellet er samlet i konferencereceptionen. Som ekstra sikkerhed for hotellet, har Scandic en computer stående, som vi har fjernadgang til. Det betyder, at hvis der skulle opstå akutte problemer, kan disse ofte løses uden at køre ud til hotellet Det er hotellet ret glade for, men samtidig skal det siges, at systemet har været bundstabilt fra dag et. Hotellet har en serviceaftale med AV CENTER, så vi er der, hvis noget går galt, eller der skal hjælpes med betjening.”

Fleksible størrelser på konferencerum

Scandic Kødbyen har flere størrelser på deres 14 konferencerum, og da vi blev vist rundt på konferencearealet, så vi både et mindre, et stort konferencerum og ballroom konferencesalen. Konferencegæsternes behov og økonomi er forskellige, og det mindre rum var enkelt og funktionelt i AV-installationen. En Sony 65” 4K skærm med en simpel krog, hvor HDMI- og audioledninger hænger, så computeren let kan tilsluttes. Crestron panelet i de små rum kan være et panel med enkle trykknapper med indbyggede funktioner; men et par af de små rum har også et videokonferencesystem og et Crestron touchpanel.

De lidt større rum med plads til 10-12 mennesker omkring konferencebordet har Sony PHZ10 laserprojektor med tilhørende Lissau motorlærred, Barco Clickshare til trådløs tilslutning af computer til projektor og JBL C64P/T Pendel højttalere til lydformidling. Visse af de rum har også en Clevertouch touchskærm eller en Samsung Flip, der er en digital flipover, der bruges, når der skal tegnes og fortælles.

Ballroom er speciel, fordi to store foldevægge kan trækkes fra, så de oprindelige rum kan fordobles eller blive tre gange så stort. Disse rum er meget fleksible; der sidder syv Sony VPL-FHZ700L laserprojektorer, så hvert rum kan skyde billedet i tre forskellige retninger, alt efter, hvordan kunden ønsker at sidde. 

Morten Gaarde fortæller: ”I Ballroom er der inputbokse med HDMI, som er fordelt i gulvet og væggene. Ligeledes har vi indbyggede skabe på bagvæggen, hvor der er tilslutninger for aux, subwoofer, Dante, AV net, DMX osv.” Thomas Koreska fortsætter: ”Vi har taget højde for, at der kan komme udlejning ind i Ballroom. Hvis de f.eks. vil have adgang til de trådløse Sennheiser 300 serie G4 mikrofoner, så er der et Dante drop til dem, som er helt selvstændigt. Det betyder, at udlejning kan have adgang til højttalere og mikrofoner uden at røre det almindelige, daglige system. Ligesom der er fleksibilitet omkring projektor og lærreder; på samme måde kan lyden også distribueres rundt i alle lokaler.” 

Højttalerne i de tre Ballrooms er et vægmonteret JBL Line Array højttalersystem, hvor disse højttalere kan suppleres med subwoofere, når der er behov for det. Morten Gaarde fortæller, at der er rigeligt med lydstyrke til f.eks. bryllup og musik i det højttaleranlæg. 

God oplevelse

Anette Hildebrandt er konference manager i Scandic Kødbyen, og hun fortæller om brugen af AV-udstyret: ”Det er super brugervenligt, og det er selv sådan, at vores gæster kan bruge det - stort set uden hjælp. I Ballroom skal du selvfølgelig orientere dig omkring, hvilket af de mange HDMI-stik, du vil bruge. Hvis der skal bruges mikrofoner, som vi har en del af, både headset og håndholdte, så aftales antallet med kunden, og vi henter dem i receptionen, tænder og skruer op for dem på panelet. Vi bruger de DMX styrede spots væsentligt til middagene, og med det farvede lys kan der laves en god stemning i lokalet.”

Scandic Kødbyen er åbnet i september 2018, og Anette Hildebrandt har god succes med de flotte konferencelokaler: ”Vi er kommet rigtig godt fra start og har blandt andet fået mange internationale konferencegæster. De sætter pris på, at det ligger centralt og tæt på alt ting. Og kunder synes også, at det er sjovt at prøve et nyt og anderledes Scandic. Jeg får mange genbookninger, og vi får også rigtig god respons på vores AV-udstyr, fordi det er velfungerende, nyt og moderne.”

 

Artiklen er fra ProAV Magasinet - Marts 2019

ProAV Digital

Forside 920 web

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Kvinderne bag biites
  • Canon C70
  • Holmegaard Værk
  • Karosserifabrikken
  • Virtuelt studie

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her