Aviwest1

Af Carsten Legaard, 26. February 2016

Mobilt bredbånd hitter

Udstyr fra danske Best Broadcast Hire har i efteråret 2015 holdt fire svenske tv-crews forbundet med studiet live via mobilt bredbånd i otte timer per dag med minimale udfald.

Den nye runner-up i skandinavisk reality, svenske TV4s ‘Spring!’, har haft et seermæssigt godt efterår. Serien følger fire ukendte par otte timer om dagen. Hvad der er med til at gøre de fire par interessante er, at de jages af omvendte paparazzis - det vil sige af kändispar udstyret med Sony og GoPro kameraer.

Alle kameraer på sæt er linket op med AVIWEST DMNG PRO180-RA video uplink system i en specialfremstillet backpack. Livesignalet transmitteres via mobilt bredbånd til DMNG studieservere hos TV4.

“Og da det hele streames som live HD broadcast med minimal forsinkelse, er kravene til både udstyr og båndbredde pænt store,” fortæller Ulrik Samuelsen, direktør hos Best
Broadcast Hire, som udlejer udstyret til TV4.

8 simkort i hver sender

AVIWEST enhederne skiller sig ud ved konstant at kombinere den bedste dækning fra hele fire mobile bredbåndsleverandører. Til det brug er hver sender dækket ind med hele otte simkort.

Hjemme i studiet modtages uplink-transmissionen på en AVIWEST DMNG studiemodtager og decoder, som er direkte linket med et Avid-postproduktionssystem. Set-uppet sikrer, at producenten hurtigt kan foretage justeringer i videotransmissionen både før og under en live-transmission, og at studie og crew kan kommunikere sammen, blandt andet under det ugentlige finaleshow.

Svensk reaktion: Over forventning

Ulrik Samuelsen fortæller, at AVIWEST-setuppet har fået god feedback fra den svenske TV-station: “Udstyret har klaret opgaven otte timer om dagen på en menneskejagt i de mest uvejsomme områder med kun få og ganske kortvarige udfald. Det overgik langt svenskernes forventninger.”

Dette kan få betydning på det svenske broadcastmarked. Her er AVIWEST endnu ikke så udbredt som i for eksempel Danmark, hvor blandt andet TV2 bruger det og har gjort det i et par år.

“AVIWEST har langt oversteget vores forventninger, “ siger Johan Sandklef, direktør i Elf, produktionsselskabet bag den svenske realityserie. “Udstyret har gjort det muligt for os at gøre live-content til en langt større del af TV-oplevelsen. I særdeleshed har vi haft stor glæde af den nye backpack, der gør det nemt at have transmissionsudstyret med i marken.”

AVIWEST er bedst

“AVIWEST har klart det stærkeste bud på digital uplink video, og blandt de tre mest udbredte systemer har Best Broadcast Hire valgt udelukkende at satse på AVIWEST,” forklarer Ulrik Samuelsen.

Best Broadcast Hire leverer udstyr på lejebasis til TV- og videoproducenter i foreløbig 10 lande og har faste repræsentationer i Danmark, Sverige, Ukraine og Dubai.

Og hvis nogen har undret sig over, hvad DMNG står for, kommer svaret her: Digital Mobile News Gathering.

ProAV Digital

ProAV5 21 www

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Test af BGH1 
  • ProAV Awards
  • Headsets fra DPA
  • RGB-lys
  • Podcast

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her