Torben Alykke fra Nordic Audio ved Wisycom gear

Af Jens Walther, 24. maj 2016

Mikrofoner og trådløs

DPA Microphones viste et par nyheder, herunder en helt ny udgave af deres d:facto vokalmikrofon. Det normale er at løfte vokalmikrofoner lidt i diskantområdet for at give mikrofonen åbenhed og mulighed for at trænge igennem et tykt mix. Men det er ikke alle vokalister og lydteknikere, som ser dette løft som et gode. På visse stemmer lyder det forkert, og det har DPA lyttet til, og  lancerer den lineære udgave af deres d:facto vokalmikrofon. Mikrofonen har samme supernyrekarakteristik, følsomhed og samme udseende, men giver en lidt mørkere lyd i forhold til den almindelige d:facto. Begge modeller vil være at finde på markedet i fremtiden.

En anden, mindre nyhed, som er nok så vigtig for alle de kunder, som har DPA’s 4060 og 4061 miniature mikrofoner, var lanceringen af en lille svanehals, som betyder, at mikrofonen kan monteres på instrumenter og lydkilder med en lidt større afstand, som giver en mere naturlig lyd. Den minimale svanehals er sådan indrettet, at den kan monteres på alle de holdere, som findes til DPA’s 4099 serie af instrumentmikrofoner. Et must-have for mange 4060 brugere.

Sennheiser har udvidet deres samarbejde med Apogee, som i den sammenhæng laver mikrofonforforstærker og A/D konverter til deres MK4 stormembrans mikrofon, som leveres med både kabel både til computer (USB) og til iPad/iPhone (lightning). Produktet hedder MK4 Digital. Et lignende produkt viste de med deres håndholdte dynamiske vokalmikrofon E-835 Digital, ligeledes med en udgang til USB/Lightning. Den kan eksempelvis bruges sammen med en iPhone som et godt interview sæt. Det nye digitale, trådløse D1 system kører på 2,4 GHz, og Sennheiser har testet, at selv under mere ekstreme trådløse forhold kan der køres op til 15 samtidige kanaler med dette D1 system. D1 systemet har indbygget en teknik, som gør systemet i stand til at springe til en ny trådløs frekvens, hvis der opstår forstyrrelser på den frekvens, som benyttes. Det kunne eksempelvis være en WiFi router, der tændes, og “stjæler” frekvensen fra den trådløse mikrofonkanal. Problemet er velkendt i 2,4 GHz, men Sennheiser har løsningen på det problem (nogle få andre producenter bruger lignende tricks). Til kontrol af systemet med flere kanaler har Sennheiser lanceret en app, hvor der via WiFi er kontrol af hver enkelt trådløse mikrofonkanal.

Wisycom (Nordic Pro Audio) lancerede en helt ny beltpack modtager, MPR-50IEM, som er lavet specielt til stereomodtagelse af musik, særligt til InEar modtagelse. Den nye modtager er bedre til at modtage komplekse lydbilleder som eksempelvis et fuldt mix; et problem, som stort set alle InEar modtagere kæmper med. Men på denne Wisycom modtager er problemet løst. Modtageren har været under udvikling i et par år, og den forbedrede lydkvalitet er opnået med en ny compander teknologi. På Wisycom standen blev der også vist en spritny lader til de batteripacks, som bliver brugt i beltpacks. Den er rackmonterbar, og her kan der sidde op til 10 batterier til genopladning.


ProAV Digital

Forside 4 21 teaser

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Innovation House
  • Pascal Audio
  • Streaming
  • Trådløs 4K
  • Naturkraft
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her