Atea Anywhere

12. januar 2016

Mere end videokonference

Om det er videokonference, IP telefoni, omstilling eller noget tredje, så kan det samles under én paraply. Systemet er skalerbart, så der kan vælges tjenester og antal brugere til og fra efter behov. Fleksibilitet er nøgleordet i løsningen, der henvender sig til mindre og mellemstore virksomheder og opefter.

Videokonference er blevet hvermands eje, men består af en række standarder og teknologier, som ikke altid er kompatible. Hertil kommer telefoni, fildeling og meget mere, de fleste virksomheder benytter sig af. Og rigtigt mange vælger forskellige løsninger og udbydere til de forskellige tjenester. ”Idéen med vores løsning er netop at samle trådene,” siger André Philip Tychsen, der er ansvarlig for Atea Anywhere i Axcess, der fortæller om løsningen, der er lavet i tæt samarbejde med Cisco og Atea, og altså samlet som Atea Anywhere. Systemet er en nordisk Atealøsning, men er først nu ved at blive solgt til danske virksomheder. Til gengæld er det allerede i brug i Norge.

Én løsning til det hele

André forklarer, at rundt om i verden benytter man mange forskellige systemer, når talen går på videokonference. Nogle har større og kostbare videokonference løsninger, andre bruger Microsoft Lync og nogle Skype. Derimellem er der et hav af muligheder og tjenester, som ikke alle er kompatible på tværs af hinanden. ”Det behov mente vi at kunne dække med Atea Anywhere, så vi satte os for at udvikle en løsning, der kunne samle alt. Samtidig så vi muligheden for at integrere andre systemer, som virksomheder typisk bruger. Atea Anywhere kan samtidig bruges med både en fysisk telefon, en softphone på PC og kan dermed også bruges til IP telefoni. Derudover kan man let konvertere en telefonsamtale til video, hvis man ønsker det. Det kræver blot, at brugeren i den anden ende har adgang til netværk og video. Og det har de fleste jo,” forklarer André.

Løsningen kræver naturligvis adgang til et netværk, og her benytter den enkelte virksomhed blot den løsning, de ønsker, til dette. Der er altså ikke krav om en speciel forbindelse, når man benytter Atea Anywhere, som nogle systemer fordrer.

Væk med ”siloerne”

Mange virksomheder gemmer deres løsninger i tre ”siloer” – en løsning til telefoni, en til video og en til chat. ”I vores model kan man altså få det hele i én løsning. Vil man beholde sin telefoni kan man det og blot tilføje den senere. Det er netop den skalerbarhed, der er bygget ind i løsningen,” forklarer André.

Hele platformen er som nævnt tidligere lavet i samarbejde med blandt andre Cisco og er baseret på brugbarhed på tværs af platforme. Så har man behov for at holde større videokonference møder kan man tilkøbe det, ønsker man en løsning til en reception er det også en mulighed. Systemet kan også kombineres et decideret callcenter, hvor man kan lave telefonkø, automatisk svar og hvilket nummer man er i køen, når man ringer ind. ”Helt som man forventer i et normalt callcenter hos en teleudbyder, sin læge, kommunen eller andre steder,” fortæller konsulentdirektør Anders Nielsen fra Axcess.

På tværs af platforme

Den skalerbare mulighed på tværs går igen overalt i teknologien bag. Så løsningen kan bruges på alle enheder; ”Smartphone, tablet, computer og uanset styresystem, så kan det bruges,” forklarer André. Videoløsningen er som udgangspunkt video i fuld HD opløsning, men skalerer sig efter den forbindelse, den enkelte bruger. Sidder man ved et professionelt videosystem med et webcam på job, kan man køre fuld HD. Er man på en mobil forbindelse, vil billedet blive skaleret ned, hvis det er nødvendigt på grund af båndbredden. Og er der en meget ringe mobilforbindelse, vil billedet forsvinde, men man er vel at mærke stadig med i mødet - blot ”kun” med tale.
    
Det er som tidligere nævnt også ligegyldigt, om brugeren bruger Skype, Microsoft Lync eller en traditionel videokonference for at være med på Atea Anywhere. Har kunden, eller den man vil tale med, ingen af løsningerne, kan man invitere via sin computer, og så kan brugerens inviterede gæster være med via en webbrowser og et kamera. ”Bare man har et kamera og en internetbrowser kan man være med i videokonferencen,” forklarer Anders Nielsen fra Axcess. Det er i øvrigt unikt for Atea Anywhere, at man også har mulighed for at tale med MS Lync brugere, da det system ikke er en åben standard.

Licens baseret

Løsningen er licensbaseret, og man køber til de brugere, man har brug for. Løsningen fungerer også til mobile enheder som Android og iOS (Apple) og senere kommer også understøttelse til Windows Phone. ”Vi har valgt at gøre platformen så fleksibel som muligt, så den understøtter både stationære og mobile medarbejdere. Så man kan være med, hvor man nu er,” forklarer André og fortsætter: ”Er man ude hos en kunde, kan man deltage i et møde, blot ved at lytte og uden at deltage aktivt. Det er også muligt at optage, det man ser, så man kan se et kvartalsmøde eller andet senere, når man har tid,” slutter André Tychsen.

Af: Peter Hyldahl

ProAV Digital

Forside 4 21 teaser

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Innovation House
  • Pascal Audio
  • Streaming
  • Trådløs 4K
  • Naturkraft
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her