Steen Larsen Aske Korsgaard Hjejlesen og XXX pa Neets kontoret

På billedet ses, fra venstre: Steen V. Larsen, Head of Support & Co-Owner, Aske Korsgaard Hejlesen, Chief Experience Officer og Claus Behrens, Business Manager.

Af Jens Walther, 23. september 2020

Kunderne og Neets, vi samarbejder!!

Neets fremstiller intelligente AV-produkter til undervisning og mødelokaler; helt fra den enkle trykknap til det avancerede touchpanel. Firmaet i Horsens har en meget moderne tilgang til udvikling og fremstilling af produkter, hvor samarbejde med kunder og underleverandører er essentielt.

Michael Jarl Christensen er CEO hos Neets, og i den stol har han siddet siden 2017, hvor grundlæggeren Tue S. Andersen trak sig tilbage og blev bestyrelsesformand. Både Michael og Tue ejer dele af Neets, og Michael har da også tidligere arbejdet som salgs- og marketingchef i firmaet. Neets startede for 21 år siden med en god idé skabt ud fra et behov på mange institutioner, hvor lærere, foredragsholdere eller mødedeltagere ”glemte” at slukke projektoren, når den ikke blev brugt mere. Det mente Tue, med sin elektronikbaggrund, at den problematik kunne løses, og på den måde blev det første produkt skabt hos Neets. 

Da Michael kom til Neets fra en stilling hos TC Group i 2011, var 80% af salget i Danmark, og en af opgaverne var at få mere eksport. I dag sælger Neets 75% af deres produkter til eksport, og samtidig er mængden af salg i Danmark gået op, så missionen er i den grad lykkedes. Der er en stor digitalisering i gang i England og Tyskland, så derfor har Neets valgt at have deres egen mand i begge lande, som samarbejder med distributørerne.

 

Læs ProAV Magasinet September 2020 her

 

Synlighed på nettet er vigtigt og Michael fortæller: ”Når vi i høj grad fokuserer på online salg, så handler det ikke så meget om selve salget, men mere om at være tilstede på nettet. Kunderne søger og undersøger selv via nettet, hvilke teknologier, der findes. Hvis du ikke som producent tænker den købsrejse ind i firmaets produkter og udvikling, så møder du ikke kunderne, når de søger om løsninger og indretning af deres mødelokaler.”

Udvikling og samarbejde

Aske Korsgaard Hejlesen er designer og udvikler hos Neets, og på hans kontor bliver ideer til nye produkter skabt. På kontoret er der en meget stor væg med Post-It-sedler, og denne analoge og lavpraktiske metode giver både overblik og samtidig fleksibilitet i udviklingen af nye produkter. Desuden bliver brugerne i meget høj grad taget med på råd, når nye produkter skal udvikles. Aske fortæller: ”Vi har erfaret og anerkendt, at vi her hos Neets ved meget lidt om, hvad det næste rigtige, nye produkt skal være. Vi er jo kun 15 interne medarbejdere, og der er mange, mange flere kunder derude, og de har det regulære behov. Vi gør en stor dyd ud af at finde ud af, hvad kunderne vil have. Så vi har et stort samarbejde med kunder, ikke kun vores kunder, men kunder, der har AV-udstyr i mødelokaler generelt set.

 

Neets Soundbr og betjeningspanelNeets Soundbar og betjeningspanel.

 

Hvor gør det ondt, hvad kan vi gøre bedre for dem, og hvad kan vi hjælpe dem med? Den viden omsætter vi til nye koncepter, som væsentligt er korte beskrivelser af ideer. Nogle af disse koncepter går vi videre med og begynder at udvikle til fysiske produkter. I den proces samarbejder vi også med kunderne, for der tager vi ud til dem med noget, som er halvfærdigt, præsenterer det, taler pris, funktion og udseende osv. Ud af det samarbejde får vi et rigtigt skarpt produkt. Jeg har som motto, at vi ikke skal lave schweizer knive. Vi skal ikke lave et produkt, som kan løse alt. Vi må vælge fra, ellers ender vi med produkter, som bliver meget dyre, komplicerede at bruge og utiltalende for slutbrugeren.”

Outsourcing

Neets er eksperter i at udvikle produkter og finde gode samarbejdspartnere, men firmaet har ingen intention om at kunne det hele. Her søges samarbejdspartnere, som er eksperter på deres felt; det kan være programmering, printfremstilling, plastikfremstilling osv. Der er ingen produktion på virksomheden, så medarbejderne udvikler, supporterer, processtyrer, markedsfører og administrerer fra adressen i Horsens. Produktionen er lagt ud til samarbejdspartnere i bl.a. Danmark, Tyskland, Thailand og Kina. En stor del af den vigtige printproduktionen ligger hos et dansk firma, som også har produktion i Thailand. Outsourcing bliver ikke kun brugt i produktionen; eksempelvis kommer der en bogholder i firmaet et par gange om ugen, mens resten af økonomistyring ligger ude af huset. Det gør sig også gældende for lageret.

 

Læs ProAV Magasinet September 2020 her

 

Michael uddyber: ”Vores plads er at definere, i samarbejde med kunderne, hvad er det rigtige produkt, og hvad det skal kunne teknologimæssigt. Og samtidig at være dygtige til at finde dem, der er de bedste til at fremstille lige netop den teknologi. Vi kan ikke selv være de bedste til alle de teknikker, vi bruger her i huset. Hvis vi prøver på det, så kan vi ikke følge med udviklingen. Sourcing af teknologier er et helt felt og en faglighed for sig selv, og det er vi gode til. Vi kvalitetssikrer og samarbejdes sikre konstant gennem hele processen, så vi ved, at det er de rigtige, vi samarbejder med.” 

Bredere sortiment

Neets er gode til knapper og til automatiske tænd/sluk funktioner af AV-udstyr, men udviklingen i produktsortimentet går mod en meget bredere profil. På det seneste er deres Soundbar blevet en stor succes, deres touchpaneler findes i udgaver fra 4 til 10 tommer og deres helt nye enhed, Solvo, som blev præsenteret på ISE 2020, er lige er kommet i handlen. Den giver en simpel løsning til det lille mødelokale, hvor brugerne med en enkelt USB tilslutning kan lave videomøder uden at skulle tænke over teknologien.

Den enkle løsning og simple brugerflade er i høj grad DNA’et i produktporteføljen hos Neets, som på nuværende tidspunkt har ca. 100 aktive produkter. Michael konkluderer på den udvikling, som Neets er i gang med.

”Som firma er vi på vej fra at være en teknologidrevet virksomhed til at være en designdrevet virksomhed, og her skal design ses i det store perspektiv, hvor brugerfladen hører ind under. Produkter gennemtænkes med 360 graders fokus, og det vigtigste for os er at holde fast på kvalitetsniveauet på de produkter, som Neets leverer!!

 

Artiklen er fra ProAV Magasinet - September 2020

 

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her