shutterstock 433381966

Af Jens Walther, 3. oktober 2016

Konferencen går et gear op

På årets MonitorExpo messe i Bella Center vil der ikke blot være mere plads og flere udstillere - der vil også være langt flere indslag på konferencedelen, rent faktisk mere end dobbelt op af det antal, som vi havde på forrige MonitorExpo i 2014. Det betyder, at der er god grund til at besøge de i alt fem scener på MonitorExpo og blive klogere på lige netop det emne, som har din interesse. Alle konferenceindslag på MonitorExpo er ligesom selve udstillingen gratis.

Konferencedelen vil også blive afviklet på en anderledes måde på årets MonitorExpo udstilling. Kun en af de fem konferenceplatforme vil være i et aflukke på udstillingsarealet. De fire andre scener vil være en integreret del af udstillingen. Det tror vi på vil skabe en konference, som vil tiltrække et større publikum; og som giver en større sammenhængskraft mellem messen og konferencen.

Der bliver tre mindre scener med 30 siddepladser på hver (og mindst lige så mange ståpladser), som er placeret til venstre for indgangen, i bunden af udstillingsarealet. Den store scene med 80 siddepladser bliver placeret efter cafeen, og ikke langt derfra vil der være et særskilt, aflukket rum, hvor der vil blive tilbudt konferenceindlæg, som har en lidt længere varighed og med et produktrelateret indhold. 

Bredere indhold

Indholdet i konferencen vil selvfølgelig kredse om de emner, vi beskæftiger os med i vores to magasiner, Monitor Pro og Monitor Business. Her kan der høres om teknikker inden for emner som billede, lyd, lys og AV og en stor del af indlæggene går ud på, at vi inviterer en superbruger til at fortælle, hvordan han eller hun bruger specifikke teknikker. Teknik er vigtig for vores branche, men den kan absolut ikke stå alene, så derfor har vi i emnevalg og foredragsholder haft fokus på, at det er interaktionen mellem teknik, kreativitet og erfaring, som skaber den unikke produktion; og det er her, den gode historie, det lærerige indlæg eksisterer.

TV-stationerne er i høj grad aftager af en stor del af produktionerne i vores branche, så derfor er det også interessant at vide, hvordan de ser fremtiden, og hvor de fokuserer. Derfor har vi bedt medieforsker Signe Lai om at tale om seervaner og fremtidens TV og umiddelbart derefter tage en paneldebat med de gamle og nye TV-stationer imellem for at få sat et pejlemærke, vi som branche kan navigere efter i den nære fremtid.

Billede

På billedsiden har vi inviteret en række personligheder, der i den grad har hånd om teknikken. Her er der et stærkt fokus på billedkompositionen, fortællingen, farven, den rigtige effekt og det pragmatiske set-up, som fungerer ude i marken.

Simeon Quarrie er en engelsk videofotograf, der med karrierestart inden for still og video af indiske bryllupper, nu er blevet en succesfuld instruktør og fotograf inden for corporate video. På MonitorExpo vil Simeon Quarrie holde to konferenceindlæg; det ene om at skabe en karriere inden for corporate uden at miste det kreative element og det andet omkring den dybere teknik, hvor der bliver fokuseret på at skabe det rigtige look – den rigtige film ved hjælp af valg af optik, kamera og den nyeste teknik.

Peter Hjorth har flere Robert statuetter på kaminhylden end de fleste og det i kraft af de exceptionelle VFX videoeffekter i Lars Von Triers film som Antichrist og Melancholia. På et VFX dedikeret indlæg på MonitorExpo fortæller han om planlægning, udførelse og integration af visual effects i film og video. Og her er noget at tage med hjem for alle, der gerne vil sætte gang i effektdelen på videoproduktionerne.

Colorgrading sætter det rette look på den færdige produktion, og Sasha Haber har arbejdet som colorist på mange danske produktioner. Sasha har lovet at dykke dybt og avanceret i det indlæg, som kommer på MonitorExpo. Men teknik, software og hurtige keycommands er ikke alt, hvilket filmfotograf og klipper Michel van Steenwijk beviser, når han tager udgangspunkt i grundsubstansen, i historien og indholdet, som er så vigtig for at få et godt resultat på videoproduktionen. Kristian Frederiksen har samme approach, når han fortæller om det lille, kompakte, en-mands betjente set-up, som han som videojournalist benytter sig af.

Lyd

På lydsiden har vi et stærkt felt på MonitorExpo konferencen; både af internationale og nationale bidragsydere. Francois Montignies arbejder som ingeniør for den velkendte franske PA producent, L-Acoustics, og på to forskellige seminarer på MonitorExpo vil han fortælle om henholdsvis systemintegration på line array PA systemer og om software- og netværksstyring af samme.

Jonas ”Jones” Wagner er ingeniør hos en anden stor PA producent, tyske d&b, og på hans seminar vil der være fokus på ensartet lyddækning i koncertsalen ved hjælp af intelligente software løsninger, som tager udgangspunkt i koncertsalens dimensioner og opbygning.

Der er nye standarder på loudness området, og ingeniør Thomas Lund har været en af hovedkræfterne omkring at få defineret disse standarder. Han holder et seminar omkring at få implementeret disse i mastering, og hvad det betyder for lyden på streamingtjenesterne og TV produktionerne.

Hvad er god akustik? og hvordan opnås den i forskellige rum; lige fra studieindspilningsrummet til mødelokalet i kontorlandskabet. Eddy Bøgh Brixen er ekspert på området, og på et konference indlæg på MonitorExpo løser Eddy de akustiske problemer med nøgtern viden, erfaring og byggetekniske fif.

Den trådløse lyd er midt i en transformation fra analog til digital. Jonas Næsby fra Sennheiser er den danske vismand på området, og han fortæller gerne om de tekniske hensyn, der skal tages, når der arbejdes med trådløs audio i det digitale domain.

Lys og AV

Lys dækker over et bredt felt, og der er stor teknologisk udvikling, især på LED siden. Peter Plesner fra Brother, Brother & Sons har fingeren på pulsen og giver i et konferenceindlæg en pejling omkring, hvor hele lysbranchen er på vej hen, de nye innovative teknikker og den udvidede formfaktor, som LED teknologien gør mulig.

Lysdesigner Jakob Kvist har igennem de seneste år lavet nogle spektakulære lysinstallationer, i stærkt samspil med arkitektur og lyddesign. Med udgangspunkt omkring en af disse installationer fortæller Jakob, hvordan der bliver arbejdet kreativt med lys, og hvilken teknik som ligger bag. På MonitorExpo vil der også komme et konferenceindslag omkring teaterlys; de sidste detaljer er ved at komme på plads.

4K er efterhånden standarden på videoproduktioner, men hvordan bliver denne datakrævende standard implementeret i almindelige AV-installationer. Brian Thorngaard fra Imago Sonas har problematikken på nethinden hver dag, og på et konferenceindlæg afdækker han, hvad der skal til omkring udstyr og kabling. På lignende vis vil en repræsentant fra AV-Brancheforeningen fortælle om de visioner omkring AV standarder, som foreningen i samarbejde med branchen gerne ser indført på det danske marked.

Fest og farver

Den store scene på MonitorExpo vil også blive brugt til at fejre os selv og de nye, innovative produkter, som er kommet på markedet inden for de sidste år. Sent på 1. udstillingsdag vil Monitor Award Show brage ud over scenen, og her hylder vi dem, som løb med Monitor Innovation prisen. Se frem til både at blive klogere og underholdt på bedste vis på MonitorExpo.

ProAV Digital

Forside 3 21 NET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Sony FX3
  • Nyt firma
  • Intercom på teater
  • Eksercerhuset
  • Telepromptere
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER

 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her