27. februar 2013

Jyskebank.tv med HD og avanceret streaming

I forbindelse med en opgradering til HD har jyskebank.tv opgraderet både optageudstyr og infrastruktur.

 

Kamerasiden er nu på ENG-fronten blevet et rent Sony set-up med tre PMW-500 kameraer med Canon HD vidvinkel- og standardoptikker. Dertil kommer et Sony PMW200 til de mest mobile opgaver. Disse kameraer afløser jyskebank.tv’s ældre Panasonic P2-kameraer. Dette skift betyder også, at workflow nu bliver baseret på 50 megabit/S 4:2:2 MPEG-2 lagret på SxS-hukommelseskort.
    

Kameraerne får mulighed for trådløs transmission ved AviWest-enheder som simpelthen påmonteres via kameraets batteribeslag. Det giver mulighed for at sende via 3G, 4G, LAN, BGAN og WiFi til studiet. AviWest-systemet åbner også, på sigt, for anvendelse af iPhones som kameraer, der kan gå live om nødvendigt.
    

På infrastruktursiden bliver der installeret Telestream Vantage servere til at håndtere transcoding og konverteringsopgaver. Disse servere er integreret med jyskebank.tv’s eksisterende 64 bit AVID-infrastruktur med blandt andet AVID Interplay-servere. Også AVID-systemerne er blevet optimeret i forbindelse med overgangen til HD.
    

Jyskebank.tv har bestilt Sonys nye optiske arkivsystem ODA eller Optical Disk Archive som de allerførste i Norden. ODA-systemet anvender optiske diske med kapaciteter mellem 300 gigabyte og 1,5 terabyte. ODA-diskkassetterne har en forventet levetid på 50 år og er bygget til at klare store variationer i temperatur og luft-fugtighed. De er endvidere støv- og stænkbestandige.
    

jyskebank.tv’s web-univers håndteres af danske Qbrick, som også har opgraderet sit set-up, sådan at streaming nu er optimeret for HD-transmission.
    

Afdelingsdirektør for Kommunikation Teknologi i Jyske Bank, Steen Mertz siger: ”Med vores seneste investeringer bliver alt vores ENG og Post produktion nu i fuld HD. Specielt vores investering i AviWest live transmissionsudstyr forventer vi os rigtigt meget af. De første erfaringer er gode, og som 4G netværket udbygges i den kommende tid, forventer vi kun endnu bedre resultater.”
    

Det har været en stor installation for leverandøren Esee. Partner/CSO i Esee Kim Gude siger: ”Vi er selvsagt glade for, at Jyske Bank i deres overgang til HD har valgt at arbejde med Esee som en af kerneleverandørerne. Og det har været spændende at være med til en state-of-the-art løsning. Det er rart både at se et højt ambitionsniveau og så se det forløst på en så avanceret måde.”

 

Af: JOS Svendsen

 

ProAV Digital

ProAV6 forside www

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • 30 år i branchen
  • Streaming udstyr
  • Audio over IP
  • Svalegangen
  • Minitech

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her